Article's Author Avatar

Policijsko poročilo, 19. januar 2022
(Arhiv) Policijska kronika  ·  19.01. 2022 ob 09:53  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1573

https://i.imgur.com/P4auGS3.jpg

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 347 klicev občanov. 55 klicev je bilo interventnih.

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 27 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa smo obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, tri z lahkimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemkrat.

Prometna varnost

O prometni nesreči s smrtnim izidom na območju Bohorja smo vas obvestili v našem predhodnem obvestilu.

V Šentjurju pri Celju je včeraj nekaj pred 09.30 uro voznik osebnega vozila pri zavijanju izsilil prednost pešcu, ki je prečkal vozišče na prehodu za pešce. Pešec je bil lažje poškodovan.

Danes zjutraj ob 00.14 uri smo v Tremarju na območju Policijske postaje Laško, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 28 letni državljan Bosne in Hercegovine. Vozil je osebno vozilo iz smeri Celja proti Laškem, kjer je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in prebil ograjo mostu. Voznik je bil s kraja nesreče odpeljan v SB Celje kjer je bilo ugotovljeno, da se je lažje telesno poškodoval in ostal na zdravljenju.

Mozirski policisti so danes zjutraj nekaj pred 6. uro obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila. V nesreči sta bila udeleženca lažje telesno poškodovana.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj nekaj pred 18. uro na območju Florjana - Velenje, imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Enemu vozniku smo zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo v prometu, saj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta

Poskus uboja in nasilništvo - Celje

Včeraj ob 19.15 uri smo bili na interventno številko 113 obveščeni, o kršitvi javnega reda in miru, da se v Celju na Ljubljanski cesti pretepa več oseb. Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo v prepiru in pretepu udeleženih več oseb. Ugotovljeno je bilo, da je 31. letni moški državljan Kosova, z začasnim bivališčem v R Sloveniji, napadel in z ostrim predmetom poškodoval 28. letnega moškega državljana Kosova ter ga hudo telesno poškodoval. Poškodovani je bil odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju in ni v življenjski nevarnosti. Osumljenemu so policisti na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poskusa Uboja po 115. členu KZ. Policisti in kriminalisti PU Celje intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi motiva in z drugimi preiskovalnimi dejanji v zvezi navedenega kaznivega dejanja in kaznivega dejanja Nasilništva.

V Velenju je neznani storilec iz vozila odtujil kovček z orodjem.

Nesreča pri delu

V Slovenj Gradcu smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 63-letni moški je pri razkladanju tovora padel iz prikolice tovornega vozila na betonska tla, kjer se je hudo poškodoval. S kraja je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju. Tuja krivda je izključena.

Nesreča na smučišču

Včeraj nekaj po 14. uri smo na Golteh obravnavali nesrečo na smučišču v kateri se je hudo telesno poškodoval 68. letni smučar, ki je padel na smučišču. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Marjan Strašek.

PU Celje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.