Article's Author Avatar

Policijsko poročilo, 03. januar 2022
(Arhiv) Policijska kronika  ·  03.01. ob 11:20  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  362

https://i.imgur.com/P4auGS3.jpg

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 718 klicev občanov. 150 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

V poplavi lepih želja, o mirnem in zadovoljnem začetku novega leta, sta dogajanje na našem območju zaznamovala poskus uboja in poskus umora. O poskusu uboja v Celju, so včeraj že poročali. Osumljenega moškega še vedno iščejo.

Danes ponoči so v enem od domov upokojencev na območju Policijske uprave Celje obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec je z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca. Storilca so na kraju prijeli in mu odredili pridržanje. 71-letni oškodovanec je hudo poškodovan, po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti. V omenjenem primeru zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskus umora.

V zadnjih treh dneh so na našem območju obravnavali tudi tri sume storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Osumljene bodo kazensko ovadili, izrekli so jim tudi ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja. V lanskem letu so ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja, izrekli 260 nasilnežem.

V petek, nekaj pred 13. uro, so na glavni cesti v naselju Brezno obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, ena pa lažje. Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Dravogradu. V naselju Brezno, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste. Vozilo je zdrsnilo do struge potoka in trčilo v kamnito škarpo. V prometni nesreči se je huje poškodovala 33-letna sopotnica, dveletna deklica, ki je bila pravilno pripeta v otroškem sedežu, se je v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja bodo kazensko ovadili.

V dopoldanskih urah je v Velenju, kolesar, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in po površini, ki ni namenjena kolesarjem, trčil v otroški voziček in peško. Voziček se je prevrnil pri čemer je otrok padel iz vozička. Na srečo se otrok pri padcu ni poškodoval. V trčenju je bila lažje poškodovana mati otroka. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V petek so bili obveščeni še, da je v roku zadnjega meseca, neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo na Kopitarjevi ulici v Celju. Ukradel je več slik, tri vodovodne armature in dve vratni kljuki.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Križevcu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je z mize v sobi ukradel nekaj gotovine. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem vrat.

PU Celje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.