Article's Author Avatar

Terapevtska pravljica za otroke o koronavirusu
(Arhiv) Napovednik  ·  22.03. 2020 ob 18:21  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  3598

V spodnjem delu prispevka brezplačno preberite ali prenesite pravljico.

https://i.imgur.com/lyM7LFj.jpg

Zavod za kulturo Šostanj in Občina Šoštanj bosta omogočila, da bo v tem času vsako gospodinjstvo v občini brezplačno prejelo knjigico (skoraj 3.000 izvodov). S tem apelirajo na vse občine v Sloveniji, da bi storile enako. 

Kontakt (PDF za tisk): Kajetan Čop, tel. 041 430 977, e-naslov: kajetancop@gmail.com

O PRAVLJICI

V tem trenutku veliko otrok (a tudi odraslih) doživlja precejšnji stres in negotovost, v zvezi s širjenjem Koronavirusa. Z nujnimi ukrepi nima nihče izmed nas izkušnje, situacija se iz dneva v dan spreminja, in vsem nam se je popolnoma spremenil način življenja. Še posebej majhni otroci potrebujejo dnevno rutino, saj jim nudi občutek varnosti in predvidljivosti življenja.

Pravljice pa jim lahko pomagajo, da se lažje sprijaznijo z nenavadnimi in težkimi okoliščinami, jih morebiti začnejo bolje razumeti, hkrati pa v njihovo realnost vnesejo nekaj igrivosti in humorja.

Zato sta torej avtorici združili moči in pro bono skupaj napisali to interaktivno zgodbo „O hudobnem zmaju Koronarju in o tem, kako so ga ljudje s skupnimi močmi premagali“.

Vsak otrok se lahko pridruži boju proti zmaju. Kako? To boste izvedeli na koncu pravljice!

Zmaja Koronarja in Virusarje lahko pogumno pobarvate!

BESEDA ZDRAVNIKOV

Zdravniki pri zdravih ljudeh brez simptomov ne priporočajo nošnje mask, ampak strogo upoštevanje fizične oddaljenosti od drugih in pravil higiene (umivanje rok z milom ali razkužilom, kihanje in kašljanje v rokav) Maske delujejo le, če so iz ustreznih materialov, sicer pa ljudje, ki kažejo znake bolezni ne sodijo v družbo, ampak ostanejo doma, dokler se ne pozdravijo. 

O USTVARJALCIH

Pravljico sta si zamislili in v češkem jeziku napisali sestri Alice Čop in Klára Veselská, doma iz Prage na Češkem. Z odlično idejo je prispevala njuna mamica, Eva Veselská, z drugimi super idejami pa Kajetan Čop, ki je narisal zmaja, katerega si vsak otrok lahko pobarva čisto po svoje! Druge risbe so delo učencev OŠ Miha Pinter Toledo, podružnice Plešivec in CVIU Velenje, in so nastale pod vodstvom njihovega učitelja likovne vzgoje, Roberta Klančnika.

Prevod v slovenski jezik: Alice Čop in Noemi Čop

Klára Veselská je otroška klinična psihologinja in psihoterapevtka, Alice Čop pa gledališčnica, ki že več kot 20 let piše in ustvarja za otroke.

PREBERI / PRENESI PRAVLJICO

Pravljica (v slovenščini): O HUDOBNEM ZMAJU KORONARJU IN KAKO SO GA LJUDJE S SKUPNIMI MOČMI PREMAGALI

Pravljica (v angleščini): A STORY ABOUT DRAGON CORONIUS AND HOW EVERYONE BEAT HIM TOGETHER

Velenjcan.si
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.