Article's Author Avatar

Župan sprejel predstavnike invalidov in prostovoljcev
(Arhiv) Lokalne novice  ·  05.12. 2021 ob 09:18  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  495

https://i.imgur.com/214uKQz.jpg

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v petek, 3. decembra 2021, ob mednarodnem dnevu invalidov v Galeriji Velenje sprejel predstavnike invalidskih organizacij, ki delujejo v velenjski občini. Ob tem jim je čestital za praznik in se jim zahvalil za vse, kar doprinesejo k boljšemu delovanju naše lokalne skupnosti. Povedal je še, da je pomembno, da si v teh časih stojimo ob strani, da si pomagamo in da sodelujemo.

Ker je v nedeljo, 5. decembra, tudi mednarodni dan prostovoljstva, je župan v sejni dvorani Mestne občine Velenje sprejel tudi predstavnike največjih prostovoljskih organizacij v Velenju – MZPM Velenje, MC Velenje, Šolskega centra Velenje in Šaleške pokrajinske zveze društev upokojencev.

Velenje je znano po prostovoljstvu in številnih prostovoljcih in na to so v Velenju resnično ponosni, je povedal župan, ko se jim je zahvalil za njihovo prizadevnost ter vso pomoč, ki jo dajejo tistim, ki jo potrebujejo. Velenje je mesto s srcem je na obeh sprejemih poudaril župan in tako prostovoljcem kot invalidom povedal, da so pomemben del tega srca prav oni.

Glasbeni program na sprejemu za invalide so pripravili učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, Milena Koren Božiček, kustosinja in muzejska svetnica ter letošnja prejemnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, je udeležencem sprejema predstavila razstavo, ki so jo v galeriji postavili ob 50-letnici.

Prostovoljce pa je s svojim nastopom razveselil stand up komik Sebastjan Špital, ki prihaja iz Šaleške doline in je prav tako prostovoljec. Predstavniki prostovoljcev so skupaj z županom obiskali praznični sejem na Titovem trgu in ob 18. uri pričakali prižig prazničnih luči.

Oba sprejema sta potekala v skladu z ukrepi Vlade in žal so zaradi tega morali tudi omejiti število gostov. Ko se bodo zdravstvene razmere v državi izboljšale in bo mogoče organizirati večja druženja brez posebnih pogojev, bo župan pripravil sprejem za vse invalide in prostovoljce. "V Velenju imamo resnično zelo veliko prostovoljcev in želeli bi se srečati prav z vsemi," so sporočili na Mestni občini Velenje.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.