Article's Author Avatar

Vožnja s Kameratom marsikateremu občanu v veliko pomoč
(Arhiv) Lokalne novice  ·  18.01. ob 10:14  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  698

https://i.imgur.com/jk5Oy4E.jpg

V Mestni občini Velenje so veseli, da lahko s projektom Kamerat marsikateremu občanu pomagajo do želene lokacije. Kamerat je projekt, kjer prostovoljci Udarnika Mladinskega centra Velenje starejšim in gibalno oviranim z brezplačnimi prevozi omogočajo več mobilnosti. Lani so se prevozi s Kameratom zaradi epidemije začeli izvajati šele maja, pa je bilo kljub temu opravljenih 146 prevozov v eno smer ter 285 prevozov do želene lokacije in nazaj do doma. Največ je bilo prevozov v Bolnišnico Topolšico in Zdravstveni dom Velenje. Prevozi so se izvajali tudi v različne trgovine, do pošte, avtobusne postaje, NLB poslovalnice, pokopališča ipd.

Brezplačni prevozi so namenjeni starejšim od 65 let in gibalno oviranim občankam ter občanom Mestne občine Velenje, ki nimajo drugih možnosti transporta. Prevozi se izvajajo znotraj Šaleške doline: ob delavnikih, med 7.30 in 15.30, ob vikendih in praznikih pa ne. Vse prevoze je potrebno rezervirati najmanj 3 dni vnaprej, saj je potrebno uskladiti potrebe in želje čim večjega števila prevoza željnih. Prevoze lahko občani rezervirajo na brezplačni telefonski številki 080 15 70, od ponedeljka do četrtka, med 8. in 15. uro, ob petkih pa med 8. in 13. uro. Kamerat je vozil samo po 1 osebo na enkrat, in med vsakim prevozom je bilo vsaj pol ure prosto zaradi ukrepov in razkuževanja vozila.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.