Article's Author Avatar

FOTO: V Velenju za starejše postavili 4 nove klopi
(Arhiv) Lokalne novice  ·  03.11. 2021 ob 08:08  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  750

https://i.imgur.com/fdS7NCo.jpg

V sklopu letošnjih aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti (ETM) so se na Mestni občini Velenje odločili, da prisluhnejo starejšim občanom in v mestu postavijo štiri dodatne klopi ter tako pri starejših občanih spodbudijo pogostejše pešačenje in s tem kakovostnejše preživljanje prostega časa.

Na predlog starejših so v Velenju postavili štiri nove klopi, in sicer tri klopi na zelenih površinah ob Tomšičevi cesti, eno klop pa v bližini trgovine Mercator Tržnica.

Septembra so za starejše občane v sklopu aktivnosti ETM organizirali delavnico z naslovom Zanimive in varne poti našega mesta. Sodelujoči so se na delavnici tudi sprehodili po mestu in predlagali lokacije za nove klopi, na lokacijah, kjer so ocenili, da jih najbolj potrebujejo. Predlagali so umestitev treh klopi na zelenih površinah ob Tomšičevi cesti in ene klopi v bližini trgovine Mercator Tržnica.

"Na delavnici so starejši podali tudi mnogo drugih pobud za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki jih bomo pri nadaljnjih ureditvah mesta z veseljem upoštevali," sporočajo iz velenjske občine.

Aktivnosti so izvedli v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.