Vrhovnik šesti v Eisenerzu, prve točke Ožbeju Jelenu. Na ekipni preizkušnji tik pod zmagovalnim odrom

V avstrijskem Eisenerzu je 8. 2. 2019 potekala 13. tekma letošnje sezone celinskega pokala za nordijske kombinatorce.

Zelo dober nastop je uspel Vidu Vrhovniku, ki je bil po skoku peti, v teku pa je izgubil eno mesto in je končal kot šesti, a denimo le slabih pet sekund za tretjim mestom.

Prvih točk se je na 29. mestu razveselil Ožbej Jelen. Brez pa sta ostala Marjan Jelenko na 38. in Gašper Brecl na 43. mestu.

Dan kasneje, 9. 2. 2019 je potekala druga tekma za nordijske kombinatorce za točke Celinskega pokala. Tokrat so fantje tekmovali na ekipni tekmi. Vsi štirje Velenjčani Rok Jelen, Ožbej Jelen, Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik so po skakalnem delu zasedli 3. mesto, v teku so izgubili eno mesto in za pičle 4 sekunde končali tik pod odrom za zmagovalce na 4. mestu.

Nika Vetrih na OPA igrah z ekipo na 13. mestu

Prav tako 9. 2. 2019 se je v Kanderstegu (Švica) odvijala ekipna tekma mladink in mladincev.

Pri mladinkah so Slovenke, kjer je nastopila tudi naša Nika Vetrih osvojile13. mesto. Za ekipo sta nastopili tudi Nika Krašovic, Neža Kejžar.
Dan prej na posamični tekmi v kategoriji mladink (letnik 2003/2002) je Vetrihova zasedla 24. mesto.

Državno prvenstvo v smučarskih skokih za dečke in deklice, Enej Faletič tik pod stopničkami

Na praznično-kulturni dan je v Mostecu potekalo DP v smučarskih skokih za dečke in deklice v kategoriji do 12 in 13 let.

S četrtim mestom se je najbolje odrezal Enej Faletič, D-13, kjer mu je do stopničk na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Žiga Gajster je zasedel 21. mesto. V kategoriji D 12 je Lan Novak zasedel 40., Maj Matko Rizmal 51. in Liam Magdič 65. mesto.

Ekipa SSK Velenje je izmed 22 ekip osvojila 12. mesto.

Komentiraj