Velenjski paraplavalci po več letih prizadevanj priplavali v finale

Od srede, 6. 10. 2021, pa do nedelje 10. 10. 2021, v italijanskem mestu Ferara potekajo 1. odprte evropske igre za osebe z Downovim sindromom. Športniki in športnice z Downovim sindromom se bodo pomerili v osmih športih disciplinah.

Iger se bodo udeležili plavalci in plavalke 15-ih držav (Bolgarija, Hrvaška, Estonija, Francija, Španija, Italija, Romunija, Češka, Poljska, Portugalska, Turčija, Združeno kraljestvo, Rusija, Združene države Amerike in Slovenija). 

Med njimi tudi štirje plavalci Plavalnega kluba Velenje, ki so zastopali slovenske barve. To so: Dejan Cvijić, Urban Goltnik, Alen Šošter in Luka Temnikar. Z nimi je bila tudi trenerka Katarina Praznik.

Po 6 letih sodelovanja na evropskih prvenstvih v plavanju za osebe z Downovim sindromom so si velenjski plavalci končno uspeli priplavati finale in to kar tri krat. Luka Temnikar in Alen Šošter sta v finalu zasedla 7. in 8. mesto, v finalu pa je prvič nastopila tudi SLO štafeta 4x100 mešano (plavala sta se Urban Goltnik in Dejan Cvijič), ki pa se ji je nastop v finalu žal ponesrečil.

Čestitke paraplavalcem in celotni ekipi!

Komentiraj