Velenjčanke zasluženo na zaključni turnir Pokala Slovenije

RK Olimpija - ŽRK Velenje 31:37 (14:19)

Hala Tivoli, Ljubljana, gledalcev: 137, sodniki: Teršek Žan, Šilc Janez

RK Olimpija: Ribič, Džambo, Oman (4), Vidmar (4), Veber Marton T. (3), Gudžulić (1), Berzelak (4), Bunčič (2), Škof (2), Kraja (2), Pančur (5), Ožegović (2), Mozoli (1), Treven (1). Trener: Veber Marton Marjeta

ŽRK Velenje: Simić, Hadžić, Smonkar (9), Tomić (2), Žagar, Ferenc (6), Kaltak (5), Žekić, Bele, Jelšnik, Oder (8), Pikl (7), Brcar, Priteržnik. Trener: Rodić Snežana.

Sedemmetrovke: Olimpija 4 (4), Velenje 11 (13),

Izključitve: Olimpija 8 min., Velenje 12 min.

Rokometašice Velenja so v torek, 12. 3. 2019, odigrale četrtfinalno tekmo ženskega rokometnega pokala Slovenije. V ljubljanskem Tivoliju so z rezultatom 37:31 premagale Olimpijo in se nekoliko presenetljivo a vendar zasluženo uvrstile v zaključni del turnirja. Po koncu tekme je bilo veselje na igrišču nepopisno, saj pred pričetkom tekmovalnega ciklusa nihče ni pričakoval takšnega uspeha. Velenjčanke so celo tekmo vodile in kontrolirale potek srečanja. Najvišja prednost 1. polčasa je znašala 6 razlike, v drugem pa minuto pred koncem neverjetnih osem (29:37). V izdihljajih tekme je z dvema zadetkoma ljubljančanka Lana Škof postavila končni izid 31:37. Pri velenjčankah so bile strelsko najbolj razpoložene Tjaša Smonkar (9 zadetkov), Nika Oder (8), Patricija Pikl (7), Nastja Ferenc (6), Ines Kaltak (5) in Petra Tomič (2). Najboljša posameznica v domači ekipi je bila Patricija Pančur, ki je trikrat zatresla mrežo Aide Hadžić in dvakrat Ljiljane Simić.

Ljubljanska ekipa je po koncu tekme športno čestitala in Velenjčankam zaželela vse najboljše v nadaljnem tekmovanju, na socialnem omrežju Facebook pa so zapisali:

"Žal ni šlo. Preveč strahu, mehkobe in nezbranosti ter katastrofalen dan obeh vratark. Razlika šestih zadetkov je realna zgodba, ki pove, da enostavno nismo pripravljeni za igranje v razred višjem nivoju. Pripravljeni v glavah.

Glave gor! Nova šolska ura iz katere smo vsi skupaj dobili nova znanja in spoznanja. Gremo naprej. V soboto nas čaka ena odločilnih tekem v 1.b drl za ženske."

Z zadnjo tekmo so zdaj znane vse udeleženke zaključnega turnirja pokala Slovenije. Varovanke Snežane Rodić so se pridružile Krim Mercatorju, Krki in Kopru.

Za zdaj še ni znano, komu bo RZS 30. in 31. 3. 2019 zaupala organizacijo finalnega zaključnega turnirja. Organizator zaključnega dela (Final Four) Pokalnega tekmovanja se izbere na podlagi razpisa, ki mora biti objavljen najpozneje 7 dni po odigrani zadnji četrtfinalni tekmi.

Komentiraj