Velenjčanke odščipnile točko favoriziranim Primorkam

ŽRK Velenje – Ž.U.R.D. Koper 36:36 (18:20)

Rdeča dvorana, Velenje, gledalcev: 80, sodnika Teršek Žan, Šilc Janez

ŽRK Velenje: Simić, Hadžić, Smonkar (8), Tomić (4), Žagar, Hudovernik, Ferenc (5), Kaltak (2), Bele, Jelšnik (1), Oder (8), Pikl (8), Priteržnik. Trener: Rodić Snežana. 

Ž.U.R.D. Koper: Zečevič, Fidel, Ečimović, Škabar (5), Munda (1), Panger (4), Vukelić, Petrinja (1), Benčina (9), Vatovec (4), Zorko (2), Žorž, Privšek (7), Teraž (3). Trener: Petrinja Stojan. 

Sedemmetrovke: Velenje 4 (4), Koper 8 (9), 
Izključitve: Velenje 14 min., Koper 10 min.

Rokometašice Velenja so v soboto, 16. 2. 2019, v 14. krogu odigrale svojo sedmo domačo prvenstveno tekmo. Primorska ekipa Ž.U.R.D. Koper je v Šaleško dolino pripotovala z željo po zmagi, a se je na koncu malce razočarana morala zadovoljiti s točko. Razpoloženje v domačem taboru pa je bilo popolnoma drugače, saj so z neodločenim izidom prekinile niz 11 zaporednih porazov in prvič okusile slast osvojene točke v domači dvorani. Uvod tekme je bil v znamenju domačih rokometašic, saj so po šestih minutah igre vodile s 5:1, kar je bila tudi največja prednost katerekoli ekipe na tekmi. Primorke so hitro izničile prednost, od 12. minute pa so se nasprotnice skozi celo tekmo izmenjavale v vodstvu. Tjaša Smonkar pa je z zadnjim zadetkom na tekmi postavila končni izid 36:36, kar je za najmlajšo ekipo lige lep uspeh. Domače igralke Tjaša Smonkar, Nika Oder in Patricija Pikl so dosegle po 8 zadetkov, v gostujoči vrsti pa zadetek več Tina Benčina (Rojc).

V naslednjem krogu Velenjčanke ponovno igrajo doma. Tekma 15. kroga bo v petek, 22. 2. 2019, ob 19.00 uri, nasprotnik bo sedmo uvrščena ekipa ŽRK Ptuj. 

Komentiraj