Velenjčani odlični na državnem prvenstvu v sabljanju

V soboto, 2. 2. 2019, je v Velenju potekalo Državno prvenstvo v sabljanju za kadete in mladince v floretu. Nastopilo je tudi 8 članov Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko; Čretnik Pia, Čretnik Leo, Jurjovec Jakob, Mohorko Borut, Mravljak Luka, Planko Emanuel, Poprask Mark in Iza Šerc.

V kategoriji floret kadetinje sta Iza in Pia pokazali odlične predstave in se na koncu obe povzpeli na oder zmagovalcev. Pia Čretnik je po porazu z Izo Šerc v polfinalu končala na 3. mestu, Iza pa je nato finale izgubila s tesnim rezultatom 14:15 in osvojila srebro. Do naslova državne prvakinje ji je zmanjkal le en zadetek.

V kategoriji floret mladinci je bil zmagovalni oder povsem klubski. Stari in sedaj novi državni prvak je postal Borut, ki je v finalu z rezultatom 15:10 premagal klubskega rojaka Luka Mravljaka. Z dvema tretjima mestoma sta zmagovalni oder dopolnila Jakob Jurjovec in Mark Poprask. Emanuel Planko se je prebil med najboljših osem in tekmovanje končal na 6. mestu.

"Za eno najlepših presenečenj letošnjega državnega prvenstva je poskrbel Mark Poprask, ki je kljub svoji rosni mladosti poleg bronaste medalje v kategoriji floret mladinci osvojil tudi bronasto medaljo v kategoriji floret kadeti! Mark šteje šele 13 let in prepričani smo, da bo v prihodnje o njem še slišati! Zelo smo ponosni tudi na Lea Čretnika, ki se je kljub temu, da ima tudi on šele 13 let, prebil med najboljših 8 in tekmovanje zaključil na 7. mestu. Za prihodnost sabljanja se v Velenju ni treba bati," je zapisal Sabljaški klub Rudolf Cvetko.

Čestitke vsem, ki so nastopili in trenerju Klemnu Špehu.

Komentiraj