Velenjčani na zahtevno gostovanje v Maribor

Rokometaši velenjskega Gorenja pričenjajo z nizom zadnjih šestih tekem v domačem prvenstvu. V petek ob 19:00 jih čaka zahtevno gostovanje v štajerski prestolnici pri RK Maribor Branik.

Velenjčani so sredi aprila v domačem prvenstvu  premagali aktualne slovenske prvake, Celje Pivovarna Laško. Varovanci Zorana Jovičića so po zmagi v domačem prvenstvu nadaljevali lov za evropski pokal, a so jim pot prekrižali bolj izkušeni Grki. Velenjčani so uspešno evropsko pot v letošnjem letu zaključili med najboljšimi štirimi ekipami. Na lestvici Lige NLB zasedajo drugo mesto, do konca sezone pa jih čaka še šest tekem. 

RK Maribor Branik se na lestvici Lige NLB nahaja na 9. mestu. Konec aprila so gostovali v Dobovi, kjer so vpisali zmago s 30:26. Najboljši strelec pri Mariborčanih je Tadej Sok, ki je na devetnajstih tekmah dosegel 123 golov. 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 

“Za nas se začenja cikel šestih tekem, ki nas čakajo od 7. do 29. maja. Začenjamo v Mariboru, kjer nas vsekakor čaka zahteven nasprotnik. Morali bomo pokazati željo in voljo, odpraviti nekatere napake in dati vse od sebe. Pričakujem maksimum od svoje ekipe.”

13. krog Lige NLB, 7. maj 19:00, Dvorana Tabor

RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE

Komentiraj