V soboto 35. AMTK Rally Velenje

V soboto, 11. julija 2020, se bo vendarle začelo dogajanje na področju avtomobilskega športa. Zdaj že 35. Rally Velenje so organizatorji sprva morali prestaviti, a sedaj z zagotovostjo sporočajo, da se bodo to soboto dirkači v reliju pomerili za prve točke državnega prvenstva 2020.

Zaradi posledic epidemije bo dirka skrajšana, potekala bo samo en dan, vozniki pa se bodo merili na samo dveh različnih trasah. Na startu naj bi po zadnjih podatkih bilo 63 posadk. Ker pa so se poleg slovenskih posadk prijavili tudi dirkači iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske se lahko zgodi, da kdo zaradi trenutne situacije ne bo nastopil.

“Če bi imeli reli maja v normalnih okoliščinah, bi imeli 12 hitrostnih preizkušenj. Zdaj jih bo šest, start in cilj bosta na letališču, tehnični del dirke bo imel prostore v Domu krajanov. Se pa zahvaljujem vsem v naši ekipi, čeprav je dirka skrajšana, je bilo dela ogromno,” je pred relijem v pogovoru za STA dejal direktor dirke Daniel Blažinčič.

Blažinčič je prav tako zaprosil vse gledalce, ki nameravajo reli spremljati ob trasi dirke (do boksov ne bodo mogli), naj se držijo navodil in naj se ne zadržujejo v skupinah. Meni, da je na trasi dovolj prostora za vse, da bodo lahko varno spremljali dogajanje.

Potek trase si je mogoče ogledati s klikom TUKAJ.

Komentiraj