BJJ: Slovenjgradčan Nejc Hodnik, TOP 5 v Evropi

Nejc Hodnik, ki je tako rekoč predstavnik omenjenega športa naših krajev, se je uvrstil med prvih 5 na letošnjem evropskem prvenstvu v Lisboni (Portugalska).

Kot vsako leto v Lisboni na Portugalskem, je tudi tokrat potekalo evropsko prvenstvo (IBJJF European championship Lisbona 2018) v parternem borilnem športu, tako imenovanem brazilski jiu-jitsu (BJJ). Organizirano tekmovanje velja za enega največjih in najpomembnejših tekmovanj tega športa. Udeležba je presegala 4 tisoč tekmovalcev, ki pa so prihajali iz celega sveta. Dogodek je, kot že nekaj let zapored, potekal v novi dvorani Pavilhão Multiusos de Odivelas, ki pa je ponovno bila napolnjena vse do zadnjega kotička. Evropsko prvenstvo s kimono je potekalo 6 dni, in sicer od 16.01. do 21.01. 2018.

Nejc Hodnik, ki je tako rekoč predstavnik tega športa širom naših krajev, je tekmoval v kategoriji Blue/Adult/Middle. Omenjena kategorija velja za eno najkonkurenčnejših, zajemala je kar 80 tekmovalcev. 

Nejc Hodnik se je tokrat soočal s petimi nasprotniki. Osvojil je prve štiri borbe, dve z vzvodom in dve po točkah. V peti borbi, pa se je soočil z nasprotnikom iz Ukrajine, sedanjim evropskim prvakom, ki pa se je tokrat zanj izkazal kot prevelik zalogaj. S tem je Nejc tekmovanje zaključil in se med močno konkurenco na evropskem prvenstvu, uvrstil na odlično 5. mesto.

Nejca smo za Velenjcan.si vprašali o občutkih in vtisih, kako je biti TOP 5 v Evropi:

"Z nastopom sem dokaj zadovoljen. Žal se je rezultat, ki smo ga pričakovali, za las izmuznil, vendar priti med prvih 5 v Evropi med takšno konkurenco, vsekakor ni slabo. Seveda, sem že nazaj na blazinah in se pripravljam na nove izzive ter popravljam storjene napake. V tej sezoni sta pred menoj še eden ali dva zelo pomembna turnirja in to sta, evropsko prvenstvo brez kimone, ki bo v Rimu 24. - 25. marca 2018, ter svetovno prvenstvo s kimono, ki bo v Ameriki konec maja 2018. Rad bi se še enkrat zahvalil celotni ekipi, ki je res neverjetna! Hvala glavnima trenerjema, Carlos Maia in Ruslan Yankovskyy. Hvala mojemu najbližjemu prijatelju, kondicijskemu trenerju in nutricionistu, Anžetu Jertu. Hvala tudi družini in dekletu, saj mi ves ta čas stojijo ob strani ter nudijo podporo v težkih trenutkih. Hvala tudi vam Velenjcan.si za omembo in intervju!"

Hvala tudi tebi Nejc in še naprej ti želimo ogromno, tako osebnih, kot športnih uspehov!

Komentiraj