Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje praznuje 30 let 

Na fotografiji so mladi sabljači na pripravah na Rogli leta 1994 s trenerjem in enim od ustanovnih članov kluba, Marijanom Salobirjem.

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje v decembru 2020 praznuje 30 let ustanovitve in uradnega delovanja kluba, čeprav so sabljači s treningi pričeli že eno leto prej. V klubu je v vseh teh letih treniralo precej mladih športnikov tekmovalcev in rekreativcev iz Šaleške doline in tudi širše okolice. Vsako leto imajo v klubu tudi kar nekaj državnih prvakov in prvakinj v različnih starostnih kategorijah.

V letošnjem letu je zaradi epidemije na žalost eno državno prvenstvo odpadlo, več kot pol leta pa so bili sabljači prikrajšani tudi za treninge. Prav tako bo zaradi epidemije prestavljena Slavnostna skupščina sabljaškega kluba.

"Vendar kljub temu z upanjem zremo v prihodnost in se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem 27. ustanovnim članom in trenerjem za trud, pa tudi vsem ostalim članom, ki so v teh letih skrbeli za nemoteno delovanje kluba, ter s tem omogočili razvoj tega lepega in zanimivega športa v šaleški dolini. Za podporo se zahvaljujemo tudi MO Velenje, Športni zvezi Velenje in Sabljaški zvezi Slovenije. Še na mnoga uspešna leta!" so ob tem zapisali v klubu.

Komentiraj