Pred Šoštanjčani je zadnje dejanje 1.B lige, derbi s Črnučami

Tudi v 1. B ligi bomo v zadnjem, 21. krogu rednega dela spremljali zelo zanimiv derbi, ki bo odločal o prvem mestu. Trenutno so na vrhu lestvice odbojkarji Šoštanja Topolšice, ki imajo pred sobotnim nasprotnikom le točko prednosti. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat. Prvič so s 3:0 slavili Šoštanjčani, v Ljubljani pa so bili s 3:1 boljši odbojkarji Črnuč. 

Že nekaj časa je jasno, da se bosta obe ekipi borili v osmini finala, a od končne razvrstitve na lestvici bo odvisno, katerega nasprotnika bodo imeli v boju za četrtfinale in hkrati za mesto v Sportklub 1. A DOL v naslednji sezoni. Jasno je že, da se bo zmagovalec 1. B lige v osmini finala pomeril z novomeško Krko, ki je zadnjeuvrsščena ekipa Sportklub 1. A DOL, medtem ko bo ekipa, ki bo zasedla 7. mesto, znana po zadnjem krogu (Panvita Pomgrad, HišaNaKolesih Triglav ali Hoče).

"Pred nami je zadnji krog, tekma med ekipama, ki sta v letošnji premierni izvedbi 1.B DOL prikazali največ in sta se zasluženo uvrstili v končnico in v boj za povratek med prvoligaše. Fantje so odlično pripravljeni, želja da ohranimo prvo mesto tudi po zadnjem krogu, je ogromna. Želim si, da bi v dvorani lahko bili gledalci, ker bo to definitivno odbojka, ki bo dala piko na i rednemu delu sezone," pred tekmo razmišlja trener Zoran Kedačič.

Tekma bo na sporedu v soboto, 20. februarja, ob 18. uri v ŠD Šoštanj.

Komentiraj