Olimpijski festival evropske mladine Baku 2019: Velenjčan Tarik Mlivić na reprezentančnem seznamu 

Letošnji Olimpijski festival evropske mladine bo potekal med 21.7. in 27.7.2019 v azerbajdžanskem Bakuju. Biser Kavkaza bo prizorišče sedemdnevnega tekmovanja z več kot 3.600 športnikov in uradnikov ekip v desetih različnih športih, kot so atletika, gimnastika, rokomet, košarka, odbojka, kolesarjenje, plavanje, tenis, judo in rokoborba. Kot zanimivost, v športni program v zgodovini EYOF so bo prvič vključil Wrestling.

V najhitrejši moštveni igri na svetu pa se bo pomerila tudi naša rokometna reprezentanca do 17 let. Selektor Sandi Markl je na seznam uvrstil 18 igralcev, na katerem je tudi črno - rumena osa, levi zunanji in krožni napadalec, Velenjčan Tarik Mlivić. 

Pred odhodom v Baku bodo naši reprezentantje v sredo, 10. julija in v petek, 13. julija odigrali še dve prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo, nato pa v Bakuju v skupinskem delu s Hrvaško, Islandijo in Francijo.

Sandi Markl, trener reprezentance: »Veseli smo, da smo dobili priložnost za nastop na takšnem festivalu. Za fante je to prvi stik z mednarodnim reprezentančnim rokometom. Izkušnje, ki jih bodo pridobili v Bakuju, nam bodo koristile naslednje leto, ko imamo prvenstvo doma. Naša želja je iztržiti čim boljši rezultat na vsaki tekmi in se prebiti v nadaljnje boje.«

Seznam igralcev: Aleš Zemljič (Jeruzalem Ormož), Denis Strašek (Celje Pivovarna Laško), Luka Zupančič (Celje Pivovarna Laško), Matija Gliha (Škofljica), Nik Čirović (Celje Pivovarna Laško), Jaka Soršak (Slovenj Gradec), Vid Rajh (Krka), Tarik Mlivić (Gorenje Velenje), Vid Miklavec (Izola), Mitja Janc (Celje Pivovarna Laško), Simon Vidmar (Ivančna Gorica), Tim Kocijančič (Celje Pivovarna Laško), Leon Gregorič (Celje Pivovarna Laško), Denis Škrinjar (Jeruzalem Ormož), Sandi Muminović (Koper), Jakob Pelko (Celje Pivovarna Laško), Mark Lipovac (Slovan), Matej Galina (Izola).

Trener: Sandi Markl, pomočnik trenerja: Tomaž Juršič, pomočnik trenerja: Aleksander Polak, terapevt: Timotej Kostrevc.

Komentiraj