Olimpijska bakla obiskala Velenje

Slovenska olimpijska bakla te dni potuje po vsej Sloveniji. Namen projekta je predvsem ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji.

Baklo so 09.01.2018 prižgali v ljubljanskem BTC pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom, ta je obiskala že Mojstrano, Jesenice, Tržič in Celje v petek, 19. 01. 2018, pa obiskala tudi Velenje, ki velja za šesto postajo. Sledijo ji še Maribor, Črna na Koroškem in zopet Ljubljana.


Sprejem Olimpijske bakle v Velenju je sicer spremljal dež, vendar so organiztorji dogodek speljali odlično in ob množici ljubiteljev športa, sprejeli nosilca bakle Tomaža Razingerja in ostale olimpijce. 

Poleg nekdanjega hokejista in kapetana reprezentance v Sočiju 2014, Tomaža Razingerja, so se dogodka udeležili tudi nekdanji olimpijci Matjaž Debelak, Bernard Vajdič, Miran Rauter, sankač Domen Pociecha in deskarka Gloria Kotnik, udeleženka zimskih olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru in kandidatka za nastop na igrah v Južni Koreji.

Bakla je potovala od Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda Velenje do drsališča v Sončnem parku, kjer so pripravili različne športne aktivnosti za otroke. Med drugim so se lahko soočili s petimi športnimi izzivi in osvojili posebno olimpijsko kolajno ter sodelovali v olimpijskem kvizu. Zabaval jih je živahni lisjak Foksi, ambasador olimpijskih vrednot – prijateljstvo, odličnost, spoštovanje.

(Video: Nika Geršak, za Športno zvezo Velenje)

Posebno pozornost so namenili tudi otrokom enote Najdihojca, Vrtca Velenje, ki so zmagali v okviru natečaja Olimpijskega komiteja Slovenije. Zmagovalni Olimpijski plakat v kategoriji vrtci so narisali otroci starostne skupine 5–6 let, ki so ustvarjali pod mentorstvom Slađane Moravec. Več o tem TUKAJ

Pohvale in čestitke organizatorjem, ki so v Velenju pričarali čudovito vzdušje. Slovenska bakla bo pot nadaljevala v sredo, 24. januarja 2018 in se ustavila v Mariboru.

Galerija Fotografij

Komentiraj