Odlične uvrstitve velenjskega Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko

Dvakrat zlati, trikrat bronasti, ekipno drugi! To so dosežki sabljačev sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje, ki so v soboto, 11. maja 2019, nastopili na Državnem prvenstvu za mlajše kategorije, člane in veterane. DP je potekalo v dvorani QSI mednarodne šole v Ljubljani pod organizacijo Sabljaške zveze Slovenije.

Ana Jurjovec je v kategoriji floret deklice U14 že v skupinskem delu tekmovanja brez poraza upravičila vlogo favoritinje. V eliminacijskem delu je nadaljevala z odlično formo in se brez težav prebila v finale. V finalu je z rezultatom 15/6 prepričljivo zmagala in osvojila 1. mesto ter naslov državne prvakinje.

V kategoriji floret dečki U14 sta nastopila Leo Čretnik in Mark Poprask. Z dobrimi predstavami v skupinskem delu tekmovanja je bil Mark neporažen, Leo pa je zabeležil 3 zmage in 2 poraza. Mark je kot prvo rangirani preskočil prvi krog eliminacij in se uvrstil direktno v polfinale, Leo pa se mu je tam pridružil po prepričljivi zmagi z rezultatom 15/6. Kot prvi polfinalni par sta se nato pomerila med sabo. Mark je bil boljši z rezultatom 15/1, kar mu je zagotovilo nastop v finalu, Leo pa je svoj nastop zaključil z osvojenim odličnim 3. mestom in bronasto medaljo. V finalu je mark potrdil vlogo favorita in slavil z rezultatom 15/6. Osvojil je 1. mesto in naslov državnega prvaka.

V kategoriji floret članice so nastopile Pia Čretnik, Tina Šafarič in Iza Šerc. V skupinskem delu se je najbolje izkazala Pia s tremi zmagami in 2 porazoma, Iza je zabeležila 2 zmagi in 2 poraza, Tina pa je ostala brez zmage. Vse tri so tekmovanje nadaljevale v eliminacijskem delu. Pia se je direktno uvrstila med osem najboljših, Tina in Iza pa sta se morali pomeriti med sabo, vendar je Iza zaradi poškodbe bila primorana odstopiti. V osmini finala sta obe, Pia in Tina dvoboj izgubili. Iza je osvojila končno 9. mesto, Tina je bila 8., Pia pa je nastop zaključila na 6. mestu.

S kar 7 člani je imel Sabljaški klub Rudolf Cvetko največ predstavnikov v kategoriji floret člani. Klubske barve so zastopali Lovro Fijavž Bačovnik, Anže Guček, Jakob Jurjovec, Rok Kovač, Vid Mohor, Borut Mohorko in Emanuel Planko. V prvem krogu tekmovanja se je najbolje izkazal Anže, ki je preizkušnjo prestal brez poraza. Lovro je zabeležil 5 zmag in samo 1 poraz, Rok 4 zmage in 2 poraza, Jakob 3 zmage in 2 poraza, Borut 3 zmage in 3 poraze, Vid in Emanuel pa oba po 2 zmagi in 4 poraze. Vseh 7 je tekmovanje nadaljevalo v eliminacijskem delu. V prvem krogu nadaljevanja so Rok, Jakob, Emanuel in Vid izgubili ter tekmovanje zaključili na 10., 11., 13. in 14. mestu. Lovro, Anže in Borut pa so z zmagami nadaljevali v osmino finala. Borut je s tesnim rezultatom 14/15 izgubil proti kasnejšemu finalistu in osvojil končno 6. mesto, Anže in Lovro pa sta si priborila nastope v polfinalu. Žal se nobenemu izmed njiju ni uspelo prebiti v finale, tekmovanje sta zaključila na 3. mestu in osvojila bronasto medaljo.

Anže, Lovro in Borut so kot ekipa nastopili tudi v kategoriji floret člani ekipno. V finalu so morali premoč priznati ekipi Tabor1, osvojili pa so 2. mesto in srebrno medaljo.

Tekmovalce je kot trener in sodnik spremljal Klemen Špeh, kot sodnica pa je klubu svojo pomoč ponudila tudi Iza Šerc.

Komentiraj