VIDEO: Odlična predstava velenjskih rokometašic

ŽRK Velenje – ŽRK Ptuj 24:23 (15:10)

ŽRK Velenje: Simić (14 obramb), Hadžić (2 obrambi), Priteržnik, Tomić, Brglez, Jeras, Ferenc (4), Žekić (4), Kaltak (5), Černivec (5), Oder (3), Tabaković, Borišek (2), Dobrotinšek, Pikl (1), Štante. Trener: Snežana Rodić

Prenos tekme:

Po treh zaporednih porazih v 1. državni ligi so rokometašice Velenja končno spet okusile slast zmage, tokrat so v domači Rdeči dvorani premagale ekipo iz Ptuja. Po začetnem otipavanju obeh ekip so Velenjčanke od osme minute srečanja z odlično igro tako v obrambi kot napadu nasprotnice spravile pod kontrolo in odšle na odmor s petimi goli razlike. Tudi v nadaljevanju so rezultat imele pod kontrolo, v 49. minuti je na semaforju pisalo 21:16 in ko je že vse kazalo na dokaj gladko zmago, se je potek tekme nekoliko obrnil. Ptujčanke so se iz minute v minuto nevarno približevale, a so na koncu domačinke le bile dovolj zbrane in zasluženo zmagale. Pri domači ekipi sta bili najuspešnejši Ines Kaltak in Adrijana Černivec s po petimi zadetki, v gostujoči pa Minea Kolenko z devetimi.

Velenjčanke se v prihodnjem krogu odpravljajo v Izolo.

Ljiljana Simić, rokometašica Velenja:

“Čestitam svoji ekipi za prvi dve točki v tej sezoni. Menim, da smo obračun dobile v prvem polčasu, ko smo igrale dobro v napadu in obrambi. V drugem delu nam je zbranost popustila in gostje so se nam približale. V zadnjih minutah smo stisnile in zasluženo zmagale.”

Matej Bračič, trener Ptuja:

“Najprej čestitam tekmicam za zmago. V prvem polčasu smo imeli preveč zgrešenih strelov. Čestitam svoji ekipi za borbo do zadnje sekunde.”

Foto/Video: FB ŽRK Velenje

Komentiraj