Odličen vikend za velenjske skakalce

Sobota,  12. 9., bo ostala zapisana kot zelo uspešna v skakalnih dnevnikih Smučarsko skakalnega kluba Velenje. Najprej je z odlično novico razveselila Nika Vetrih, ki se je v Nemčiji v Bechtesgadnu na alpskem pokalu z dvema odličnima skokoma uvrstila na izjemno 6. mesto v konkurenci 32 tekmovalk v pestri mednarodni zasedbi.

V Mostecu pa so se za pokal Cockta pomerili fantje in dekleta v kategoriji do 14 in 15 let. Enej Faletič je ponovno stal na stopničkah, tokrat na drugi. Žiga Gajster je zasedel 13. mesto, eno leto mlajši Lan Novak pa je ponovno pristal v deseterici, in sicer na 9. mestu.

Rezultati:

Alpski  pokal v  Bechtesgadnu, Nemčija  6. mesto - NIKA VETRIH

Pokal Cockta
Dečki -14 9. mesto - LAN NOVAK
Dečki-15  2. mesto - ENEJ FALETIČ  in  13. mesto - ŽIGA GAJSTER

Po odlični soboti pa je sledila še odlična nedelja. Nika Vetrih nadaljuje s svojo odlično pripravljenostjo in kaže vrhunske skoke še naprej. Tudi  včeraj se je na 2. tekmi alpskega pokala v Nemčiji uvrstila na podij za priznanja, saj je ponovila včerajšnje 6. mesto, kar je ponovno izjemen rezultat v močni mednarodni konkurenci.

S tekmami za pokal Cockta sta včeraj začela dva člana SSK Velenje - Gal Laznik in Iza Faletič, in sicer sta se z drugimi skakalci iz Slovenije pomerila v Vizorah. Svojo nalogo sta izvrstno opravila. Iza je dosegla 2. mesto med deklicami do 11 let; za Gala pa je bila to sploh 1. pokalna tekma, zato je s svojimi skoki, ki jih je iz serije v serijo nadgrajeval, dokazal, da bo v prihodnosti potrebno resno računati nanj. Dosegel je 20. mesto v številčni konkurenci fantov.

Vsem skakalcem in trenerjem iskrene čestitke.

Komentiraj