Nogometaši Rudarja pred težko preizkušnjo

Nogometaše Rudarja danes, 7. 12. 2018, ob 16.45, čaka še zadnja naloga v letošnjem letu, a naloga bo vse prej kot lahka. V Velenje prihaja NK Maribor, vodilno moštvo z daleč najboljšim napadom in obrambo lige. Knapi se v dosedanjih osemnajstih tekmah statistično ne morejo ravno pohvaliti. V veliki meri slabe statistike so prispevali prav nocojšnji nasprotniki, saj so v letošnji sezoni velenjčanom prizadejali dva težka poraza s skupno gol razliko 0:8. 

Knapi se zavedajo moči nasprotnika, a zmaga iz prejšnjega kroga vliva upanje v ugoden rezultat. Cilj je ne izgubiti, kar bi pred zimskim premorom prineslo ogromno kapitala tako s psihološkega vidika kot s samega stanja na prvenstveni lestvici.

Kaj pred tekmo z Mariborom pravi kondicijski trener Knapov, Nace Janežič:

Darko Milanić (NK Maribor): "Ob spoštljivosti do nasprotnika, ki želi z dna lestvice. Imajo dobro moštvo in te s svojimi značilnostmi hitro lahko ogrozijo. Skušali bomo zadržati dober nivo igre, jasno pa je, da smo zelo motivirani. Želimo končati jesenski del na pravi način.”

“Imamo precej izostankov, to ni dobro. Da nam manjka kdo iz obrambne vrste, smo med sezono že vajeni. Neverjetno je, zaradi kakšne zadeve bo moral izpustiti tekmo Šuler. Ob Hotiću zdaj manjkata še Vrhovec in Pihler, tako da imamo tudi sredini manj manevrskega prostora. Skozi tekmo se ne sme nič zgoditi, saj bo manj možnosti za spreminjanje. Imamo pa dovolj rešitev in verjamem, da bomo uspešni tudi v tem namenu," je dodal Milanić

Komentiraj