Mojstrovina Kobiljarja za remi in uspešen debi Žilnika

Kidričevo, stadion Športni park Aluminij, gledalcev 200, sodniki: Kovačič, Kordež in Pospeh.

Strelci: 1:0 Luka Štor (23.), 1:1 Rijad Kobiljar (59.).
Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Jakšić, Petrović, Horvat, Vrbanec (od 73. Marinšek), Krajnc (od 78. Živković), Leko (od 60. Matjašič), Štor.
Rudar Velenje: Stopajnik, Krefl, Hrubik, Pušaver, Filipović (od 46. Lovenjak), Adam Vošnjak, Kitek (od 83. Petrović), Kobiljar, Radić, Tomašević (od 57. Trifković), Tučić.
Rumeni kartoni: Martinović, Jaksić; Hrubik, Pušaver.
Rdeči kartoni: /

Po vseh turbulencah, ki so zadnje dni pretresale velenjskega prvoligaša, je sobotni debi Janeza Žilnika na klopi knapov bil vse prej kot lahek. Za razliko od domačega trenerja, ki ni imel težav s kadrom, je na drugi strani novopečeni strateg zaradi kartonov in poškodb imel kar nekaj težav s sestavo ekipe. Pred tekmo so Kidričani zaradi vseh težav gostujoče ekipe veljali za tihe favorite za končno zmago.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, vseskozi pa so varovanci Slobodana Gruborja imeli rahlo pobudo, ki so jo v 23. minuti igre tudi vnovčili, ko je nespretnost Pušaverja izkoristil Luka Štor za svoj tretji zadetek v sezoni. 

V drugem delu tekme je bila slika podobna, Matic Vrbanec in Luka Štor sta nekajkrat zapretila, a Stopajnik je bil tisti, ki ni dovolil pobega na dva gola razlike. V 57. minuti igre je gostujoči strateg Žilnik opravil še drugo menjavo, namesto Tomaševića je v igro poslal kapetana Damjana Trifkovića. Le dve minuti kasneje pa je na sceno stopila Rudarjeva 96- ica Rijad Kobiljar, ki je za izenačenje s pravo mojstrovino premagal domačega vratarja Janžekoviča. Do konca tekme se rezultat ni spreminjal, na koncu zaslužena točka knapov in več kot uspešen debi Žilnika. 

Rudar bo v naslednjem krogu gostil trenutno vodilno ekipo lige. Tekma z Olimpijo bo v nedeljo, 11. avgusta, ob 21.10 uri na stadionu ob Jezeru.


Preberite tudi: Velenjskega prvoligaša zapušča tudi Marijan Pušnik 

Komentiraj