Mlade ose odlične v Bosni in Hercegovini

Mladi velenjski rokometaši so se v Visokem udeležili tridnevnega mednarodnega turnirja Winter Cup Visko 2018. V konkurenci sedmih ekip iz petih držav so osvojili odlično drugo mesto.

Od 10. do 12. januarja je v Bosni in Hercegovini potekal mednarodni rokometni turnir za dečke in deklice rojene 2002 in mlajše. Čast slovenskih barv v moški konkurenci so zastopali mladi upi RK Gorenje Velenje in po odličnih igrah na poti do finala premagali hrvaški RK Split, belgijski RK Limburg 1 in bosansko – hercegovsko ekipo Briješče iz Sarajeva. V finalu se žal ni vse izteklo po načrtih, varovanci Tomaža Juršiča so morali priznati premoč ekipe Bosna Visoko, ki je slavila z rezultatom 20:14.

Tretje mesto na turnirju je pripadlo ekipi belgijskega Limburga 2, četrto RK Briješče Sarajevo, peto RK Split, šesti so bili RK Mladenovac iz Srbije in zadnji belgijski Limburg 1.

Adnan Jamaković iz zmagovalne ekipe je bil izbran za najboljšega igralca in strelca turnirja.

(Rokometaš RK Gorenja Tarik Mlivić in najboljši igralec in strelec turnirja Adnan Jamaković iz RK Bosna Visoko. Desna slika: Rok Hudovernik najboljše desno krilo turnirja.)

V idealni postavi se je popolnoma zasluženo znašel tudi velenjčan Rok Hudovernik. Družbo bi mu lahko delala vsaj še dva soigralca, vendar so se organizatorji odločili drugače. Krožni napadalec Gorenja Alem Smajlović, ter eden od levih zunanjih Mlivić ali Zulić, bi si po prikazani igri zaslužili mesto v idealni postavi.

Pri deklicah je v konkurenci štirih ekip prepričljivo zmagala ekipa iz Žalca, ki je v finalu premagala ŽRK Bosna Visoko z rezultatom 18:8. Tretje mesto so zasedla dekleta iz ŽRK Krivaja Zavidoviči, četrto mesto pa ŽRK Hadžiči. Najboljša igralka turnirja je bila Nika Hotnik iz Žalca.

Na turnirju je poleg tekmovalnega naboja prevladovalo še druženje s sovrstniki iz drugih klubov, med njimi zagotovo kar nekaj bodočih rokometnih zvezd, ki bodo morda v bližnji prihodnosti tudi kdaj skupaj zaigrali.

Organizatorji so zelo veseli številne udeležbe, prav tako slovenkega predstavnika RK Gorenje, ki se je prvič udeležil turnirja. V prihodnje želijo vložiti več sredstev v promocijo in privabiti še večje število ekip. So mnenja, da je bil letošnji turnir v dolini bosanskih piramid v Visokem daleč najboljši do zdaj.

Varovanci velenjskega stratega Tomaža Juršiča so na turnirju tekmovali v naslednji sestavi: Jošt Naglav, Aljaž Verboten, Matic Kopušar (vratarji), Jaka Lah, Matej Mrkonjić, Aljaž Flis (levo krilo), Tarik Mlivić, Nace Radšelj, Amar Zulić (levi zunanji), Nik Šmigoc (srednji zunanji), Žan Luka Hojnik (desni zunanji), Matej Avbreht, Rok Hudovernik (desno krilo), Alem Smajlović, Robi Šeliga in Matija Jovanović (krožni napadalci).

Rezultati skupinskega tekmovanja:
RK Gorenje Velenje (Slo) – RK Split (Hrv) 18:10

RK Gorenje Velenje (Slo) – Limburg 1 (Belgija) 19:14

Polfinale:
RK Gorenje Velenje (Slo) – RK Briješče Sarajevo ( BIH) 18:16

Finale:
RK Bosna Visoko (BIH) – RK Gorenje Velenje (Slo) 20:14

Komentiraj