Mednarodni miting Ravne 2021 postregel z veliko finalnimi nastopi

Od leve proti desni: Jan Perc, Nuša Erjavec, Anže Guštin, Manca Poberžnik, Metod Lamot, Nina Princl, Aida Jusić, Ema Jovan, Dane Šibanc, Eva Skledar, Maj Princl, Jan Mrkonjič, Urban Krepel.

V soboto. 19. 6. 2021, in nedeljo, 20. 6. 2021, je v Ravnah na Koroškem potekal mednarodni plavalni miting. Tekmovanje je potekalo po sistemu jutranjih kvalifikacij in popoldanskih A, B in C finalih. Medalje so podeljevali v absolutni kategoriji, v kategoriji mladincev/mladink in kadetov/kadetinj. Veliko velenjskih plavalcev in plavalk se je uvrstilo v popoldanski finale.

V absolutni kategoriji sta bronasti medalji osvojila Nuša Erjavec (50 m prsno) in Matic Bizjak Jambrović (50 m prosto), ki je hkrati osvojil tudi zlato medaljo v kategoriji kadetov. V kategoriji mladink je Manca Poberžnik osvojila bronasto medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V kategoriji kadetov si je Matic Bizjak Jambrović poleg medalje na 50 m prosto priplaval še zlato medaljo na 100 m prosto in srebro na 50 m hrbtno. V isti kategoriji si je Metod Lamot priplaval srebrno (100 m hrbtno) in bronasto (200 m hrbtno) medaljo. Anže Guštin pa si je, kljub daljši odsotnosti, priplaval bronasto medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V posamezna popoldanska finala so se uvrstili še Urban KrepelJan MrkonjičNik Ramšak Rotenhajzer, Ema JovanNina PrinclEva Skledar.

Komentiraj