Knapi s Hrubikovim golom in asistenco do zmage v Novi Gorici

ND GORICA - NK RUDAR VELENJE 1:2 (0:2)

Nova Gorica, Športni park Nova Gorica, gledalcev: 700, sodniki: David Šmajc (glavni sodnik), Matej Žunič in Manuel Vidali (pomočnika).

Strelci: 0:1 Kašnik (16.), 0:2 Hrubik (41.), 1:2 Velikonja (86.).

GORICA: Sorčan, Celcer, T.Kavčič, Tomiček, Curk ((od 75. Hodžić), Osuji, Grudina, Kolenc (od 67. M.Kavčič), Filipović, Velikonja, Smajlagić (od 22. Šipek). Trener: Saša Kolman

RUDAR Velenje: Pridigar, Kašnik, Hrubik, Škoflek (od 90. Pišek), Bolha, Črnčič (od 72. Arap), Tomašević,Tučić, Ćosić, Pušaver, Kobiljar (od 60. Radić). Trener: Almir Sulejmanović

Rumeni kartoni: Smajlagić, Kolenc, Grudina, M. Kavčič; Kašnik, Hrubik, Bolha, Ćosić.
Rdeči karton: /.

Včeraj, 14. 5. 2019, je bila v Športnem parku odigrana otvoritvena tekma 33. kroga med ekipama ND Gorica in NK Rudar. Za pobeg iz cone izpada je bila tekma za ene in druge zelo pomembna. Knapi so na zadnjih desetih tekmah pod vodstvom Sulejmanovića, ob treh remijih dosegli novo, že četrto zmago in dokončno zapluli v mirne vode. Velenjčani so si tako tri kroge pred koncem zagotovili precej mirnejšo končnico kot novogoriška ekipa, ki se bo do samega konca s Kranjčani borila za osmo pozicijo ligaške razpredelnice. 

Knapi so kljub rahli premoči domače ekipe povedli v 16. minuti igre. Zadel je David Kašnik po natančno izvedenem prostem strelu Davida Hrubika, ki se je očitno specializiral za izjemno natančne podaje pri doseganju zadetkov. Hrubik je nato v 41. minuti tekme s prekrasnim prodorom in zadetkom povišal vodstvo na 2:0. To je bil drugi prvenstveni zadetek 22 letnega novosadskega igralca v zeleno – črnem dresu. Prvega je dosegel na domači tekmi 18. kroga proti ekipi iz Kranja.

Rudar je po 33. tekmah kar močno zasidran na sedmem mestu prvenstvene lestvice, do konca pa sta ostali še domači tekmi proti Olimpiji in Triglavu ter gostujoča pri sosedih v Knežjem mestu. 

Naslednji nasprotnik Knapov je ljubljanska Olimpija, tekma bo v soboto, 18. maja, ob 15.15 uri na Stadionu ob Jezeru. 

Komentiraj