Smučarski skoki - Jerneja Brecl dvakrat na odličnem 3. mestu

Tretjo letošnjo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta je dobila avstrijska predstavnica Daniela Iraschko-Stolz pred 18 let mlajšima Rusinjo Aleksandro Barantchevo in domačinko Jernejo Brecl.

V idilični podobi Planice so se v soboto na srednji skakalnici za točke celinskega pokala, tretje v tej sezoni, pomerila dekleta. Na najnižjo stopničko pa je stopila naša Jerneja Brecl, ki bo prav tako šele letos dopolnila 17 let. Skočila je 91 in 90.5 metrov, zbrala pa je 209,0 točk.

Tudi na drugi, nedeljski, tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta v Planici je Jerneja Breclponovila tretje mesto. Četrto tekmo celinskega pokala v tej sezoni za dekleta je znova dobila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Drugo mesto pa je ponovila Rusinja Aleksandra Barantčeva. Žal je v finalu na tretje mesto zdrsnila Jerneja Brecl, ki je bila po prvi seriji z 91. metri druga, v finalu pa je s 87. metri padla na tretje mesto, zbrala je 201,0 točk. "Drugi skok je bil zelo slab, napako sem naredila še na naletu, saj se nisem dobro pripeljala do odskoka. Tretje mesto je vseeno lep dosežek, zdaj pa že gledam proti Ljubnemu, kjer želim narediti dobre skoke in osvojiti nekaj točk svetovnega pokala," je po drugi tekmi povedala Brecleva.

Komentiraj