Janja Garnbret izglasovana za najboljšo slovensko športnico leta 2018

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je v Cankarjevem domu na 51. prireditvi Športnik leta, za najboljšo slovensko športnico leta 2018 izglasovalo Janjo Garnbret (276 glasov). Po glasovih je prehitela celo, prav tako 19-letnega, Luka Dončiča (260 glasov).

Korošica Janja Garnbret je tako postala prva športna plezalka, ki je prejela ta laskavi naziv. S svojimi predstavami v zadnjih letih si ga je več kot zaslužila.

Velenjčani si Janjo nemalokrat "prilastimo" in jo označimo za Velenjčanko, ponosni smo predvsem na to, da je svoje plezalske začetke naredila v Društvu Šaleški alpinistični odsek Velenje. Šolanje pa je letos uspešno zaključila na Gimnaziji Velenje - športni oddelek. (Preberite tudi: Sprejem Janje Garnbret v Velenju)

Za Janjo Garnbret je tako izjemna sezona, na vseh tekmah, na katerih je nastopila v balvanih in težavnosti, je bila na stopničkah, prva ali druga. Garnbretova je letos postala edina na svetu s tremi naslovi svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, bila je tudi prva zmagovalka v novi panogi, olimpijski kombinaciji. V tem letu je ponovno prestavljala mejnike. Zato pravi, da je za njo najuspešnejša sezona, a hkrati se že spogleduje z olimpijskimi igrami v Tokiu 2020.

Čestitke Janja!

Komentiraj