Garnbretova prepričljivo slavila v finalu

Slovenski športni plezalci so na premierni tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Villarsu v Švici, kar trikrat stali na stopničkah. Janja Garnbret je zmagala, Mina Markovič in Domen Škofic pa sta zasedla drugo mesto.

Janja je v finalu prepričljivo slavila, saj je zmagala na najlepši mogoči način v športnem plezanju - z osvojenim vrhom smeri. Tudi aktualni evropski podprvakinji Mini Markovič ni veliko manjkalo do enakega dosežka, a je tik pod vrhom padla, zaradi česar je skočila in se dotaknila zadnjega oprimka, vendar ji ga ni uspelo zadržati.

"V kvalifikacijah v eni od dveh smeri nisem pokazala vsega, kar znam, v polfinalu pa se mi je pripetil spodrsljajček, saj sem se uštela pri pravem zaporedju oprimkov in posledično padla. Pred finalom sem si rekla, da se moram sprostiti in odplezati, kot se spodobi, vmes sem pogledala uro in videla, da imam časa dovolj, zato sem se pred zaključnim skokom lahko oddahnila," je o svojem nastopu na tekmi svetovnega pokala povedala Garnbretova.


Preberite tudi:
Zaradi sanacije zaprt podhod pod Kidričevo cesto
Namembnost zemljišča ob Šaleški cesti ostaja nespremenjena
Jamski človek, komedija z Urošem Fürstom

Komentiraj