FOTO: V Šoštanju potekal 3. turnir Državnega prvenstva v košarki 3X3

Šoštanjski košarkarski klub Elektra je v soboto, 17. julija 2021, v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in ob podpori Občine Šoštanj, v sklopu praznovanja 110 letnice podelitve mestnih pravic mestu Šoštanj, uspešno izvedel 3. turnir Državnega prvenstva v košarki 3X3 iz serije Državc. Turnir, katerega izvedba je bila sprva predvidena na Trgu svobode in na Glavnem trgu, so zaradi dežja uspešno izvedli v telovadnici Osnovne šole Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj. Na turnirju so potekala tekmovanja v starostnih kategorijah U15, U18,U23 in člani, prvič letos pa so tekmovale tudi članice.

Zmagovalci po starostnih kategorijah so naslednji:

U15        3X3 Senožeče
U18        3X3 Šentvid
U23        LJ east U23
članice   Lisičke
člani      3X3 Piran

Nastopilo je tudi nekaj lokalnih ekip, največ uspeha pa so imeli Peter Aleksić Kladnik, Nik Ferenc, Tim Ferenc in Črt Čabrilo iz ekipe Veterani 03. Fantje so kljub letos najslabši uvrstitvi, bili so tretji, prevzeli vodstvo v skupnem seštevku v starostni kategoriji U18.

Napete zaključne boje članov si je z zanimanjem ogledal tudi župan Občine Šoštanj, g. Darko Menih. Najboljšim ekipam je ob koncu turnirja čestital in jim zaželel obilo uspehov tudi v prihodnje. "Veseli nas, da smo kljub slabemu vremenu turnir izpeljali v celoti, predvsem pa brez poškodb," sporočajo iz KK Elektra.

Galerija Fotografij

Komentiraj