Search
Search
Close this search box.

Župan se je sestal s predsednikom uprave družbe DARS

Župan Mestne občine Veleje Peter Dermol se je v prostorih občinske uprave sestal s predsednikom uprave družbe DARS mag. Valentinom Hajdinjakom in ...

Župan Mestne občine Veleje Peter Dermol se je v prostorih občinske uprave sestal s predsednikom uprave družbe DARS mag. Valentinom Hajdinjakom in njegovimi sodelavci. Na delovnem sestanku so odprli številna vprašanja in poskušali dogovoriti rešitve za čimprejšnjo izgradnjo hitre ceste ter ukrepe za čim manjše negativne vplive gradnje na našo lokalno skupnost.

Župan Peter Dermol se je uvodoma zahvalil za dobro sodelovanje in podporo projektu tretje razvojne osi, ki je za Velenje in Šaleško dolino izrednega pomena.

"V luči prestrukturiranja doline je dobra cestna povezava ključna, saj bomo le na takšen način uspeli pridobiti nove investitorje. Ponovno je izpostavil pričakovanje, da se postopek za odsek Velenje–Šentrupert pospeši in da se celotna trasa tretje razvojne osi Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec zaključi in odpre istočasno. Ob zavedanju, da na postopke za začetek gradnje vpliva veliko zunanjih dejavnikov, na katere tudi DARS nima vpliva, smo izrazili pričakovanje, da se z gradnjo začne konec letošnjega leta oz. najkasneje v začetku leta 2022," sporočajo iz MO Velenje.

Župan je izpostavil tudi dogovor glede sanacije posameznih odsekov lokalnih cest po zaključku gradnje, ki naj bi jih izvajalec del vrnil v prvotno stanje. Predlagal je, da se na operativni ravni v času gradnje hitre ceste pri urejanju zapor cest skuša dogovoriti za čim bolj optimalno rešitev obvozov, ki bi našim občankam in občanom omogočali čim boljše povezave.

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je zahvalil za povabilo in izpostavil, da jim je sodelovanje z lokalno skupnostjo zelo pomembno. Dela na gradbišču v Gaberkah potekajo brez večjih težav, v skladu z roki. Prav tako postopki za začetek gradnje tečejo na ostalih odsekih (Škale, Konovo), kjer se ureja dokumentacija, izbirajo izvajalci. Pred začetkom gradnje odseka Šentrupert–Velenje je potrebno urediti še financiranje projekta. Vendar so največja tveganja povezana s postopkovnim delom (pridobivanje naravovarstvenega in gradbenega dovoljenja), ki lahko zamaknejo čas začetka gradnje. V primerjavi s severnim delom hitre ceste imajo že sedaj enoletno zamudo, vendar je skupen interes, da z deli tudi na tem odseku začnejo čim prej.

Lokalna skupnost je predlagala tudi nekatere druge tehnične možnosti za čim manjši vpliv gradnje. Predstavniki DARS-a in Mestne občine Velenje bodo preučili možnosti in poiskali skupne možne rešitve o katerih se bodo še v tem letu pogovorili. Delovno srečanje so zaključili z dogovorom, da se za posamezne odprte teme sestanejo tehnične ekipe in se lotijo reševanja na terenu.

Sestanka so se udeležili še direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik, svetovalka župana Mestne občine Velenje Andreja Katič, član uprave družbe DARS Boštjan Riglerg in Janez Kušnik, odgovoren za področje obnov in gradenj v družbi DARS.

Fotografije so iz gradbišča v Gaberkah.

Več novic

Šport

Plavalni klub Velenje prejel plaketo Specialne olimpiade Slovenije za leto 2023

V četrtek, 21. marca, je Plavalni klub Velenje prejel prestižno plaketo Specialne olimpiade Slovenije za dosežke v letu 2023. ...
Gospodarstvo

Termoelektrarna Šoštanj podala odgovore na zahteve LIV

Termoelektrarna Šoštanj je podala odgovor na zahteve Ljudske iniciative Velenje....
Kronika

V osebnem vozilu prevažal štiri državljane Sirije

Policisti so danes okoli druge ure obravnavali voznika, ki je v osebnem avtomobilu prevažal državljane Sirije....
Družba

SAX trgovina razvaja s posebnim popustom. Preverite na spletni strani Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje je mesec marec posvetila razvajanju svojih občanov. Tekom celega meseca na vas čakajo številni popusti in nagrade....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023