Zbrali že 7.200 evrov za MZPM Velenje

Sekretarki Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje Bojani Špegel je ček iz druge letošnje dobrodelne akcije predal predstavnik podjetja Aparati d.o.o Nejc Goršek.

Družinsko podjetje Aparati d.o.o., ki ima v Sloveniji šest prodajnih salonov GA+Kuhinje, je konec avgusta Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje izročilo lepo donacijo, že drugo v letu 2020. Po tem, ko so zvezi v začetku leta 2020 darovali 3.570 evrov, so tokrat še višjo donacijo v vrednosti 3.630 EUR namenili za pomoč družinam, ki jih je ob tem, da že tako niso imele veliko, dodatno prizadela še epidemija COVID – 19. Denar so zbrali tako, da so del kupnine od vsake prodane kuhinje v mesecu maju in juniju 2020 namenili velenjski MZPM, donacijo pa je sekretarki zveze Bojani Špegel predal predstavnik podjetja Aparati d.o.o. Nejc Goršek.

Sekretarka zveze je ob predaji donacije, s katero že pomagajo družinam, povedala: »Družinsko podjetje Aparati d.o.o. se je letos res izjemno potrudilo za našo zvezo. Donacijo, ki so nam jo izročili januarja, smo namenili 40 otrokom iz socialno šibkih družin, ki so si lahko z njihovo pomočjo kupili nove čevlje in zimska oblačila, izvedli smo več kuharskih tečajev, saj otroci izjemno radi kuhajo, in poskrbeli, da so najbolj šibke družine dobile bone za nakup hrane. Njihova druga donacija je prišla res v pravem času. Že med epidemijo novega koronavirusa se je namreč pokazalo, da je tudi v Šaleški dolini vedno več družin, ki bodo brez pomoči družbe, v veliki meri tudi humanitarnih organizacij, težko zmogle.«

Zato so donacijo namenili 30 otrokom za nakup jesenskih oblačil in obutve, saj to ob začetku novega šolskega leta res potrebujejo. Del so namenili bonom za nakup hrane, ki so jih razdelili med 10 družin, preostanek pa nakupu delovnih zvezkov in druge šolske opreme, letnih kart za prevoz dijakov, plačilu položnic in drugih stroškov, ki jih starši ob začetku novega šolskega leta težko zmorejo.

Komentiraj