Vzorčno mesto se z učilnico prihodnosti predstavlja na sejmu Feel the future

V teh dneh se Vzorčno mesto iz Velenja z učilnico prihodnosti predstavlja na sejmu Feel the fulture na Celjskem sejmu. Vzorčno mesto bo na sejmu Feel the future v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo Republike Slovenije, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Zavodom Republike Slovenije za izobraževanje, Centrom za poklicno izobraževanje in Centrom Noordung postavilo konceptualni prototip učilnice prihodnosti z enotno tematiko Vesolje.

Vzorčno mesto Velenje si prizadeva prikazati kako nedestruktivno in trajnostno prilagajati ter spreminjati izobraževanje za hitro spreminjajočo se prihodnost. 

Koncept učilnice prihodnosti povzema izkušnje in inovacije Vzorčnega mesta na področjih interdisciplinarne metodologije medpredmetnega povezovanja snovi, izkustvenega učenja skozi igro ter transdisciplinarnega povezovanja novih in prihajajočih tehnologij. Inovativni pristop je kombinacija različnih tehnologij, ki omogočajo skupinska virtualna doživetja v interaktivni 360° sobi, kjer obiskovalci spoznavajo osnovne principe življenja v vesolju, izvedo, kako postati astronaut, spoznajo lastnosti planetov, lune, osončja in vesolja širše. Vzorčno mesto je izdelalo tudi digitalni "kovček" učnih orodij za učitelje, ki ga bodo prejeli ob obisku ter kreativne delavnice, na katerih bodo ta orodja lahko tudi preizkusili s svojimi učenci ali dijaki.

2. sejem inovativnih digitalnih rešitev prinaša nadgrajene vsebine sodelujočih razstavljavcev in strokovnih predavateljev. Z enim ciljem – zaživeti prihodnost in ne ostati zgolj njeni opazovalci – na enem mestu združuje več kot tisoč tehnoloških navdušencev, kreatorjev in vizionarjev prihodnosti. Lani je sejem povezal 2.800 udeležencev, 50 razstavljavcev in 10 najobetavnejših start-up podjetij ter ponudila 50 strokovnih predavanj.

Prijazno vabljeni na sejem Feel the future! Sejem bo potekal do 19. oktobra.

Komentiraj