Velenjska plaža že četrtič zapored najboljše naravno kopališče 2021

Včeraj opoldne so razglasili najboljša kopališča v Sloveniji in podelili priznanja finalistom akcije Slovenia´s Hidden Gems. Podžupanja Aleksandra Vasiljević je v imenu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola prevzela priznanje in sicer je Velenjska plaža v kategoriji naj naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev osvojila 1. mesto.

"Podžupanja Aleksandra Vasiljević je povedala, da smo prejetega naziva izjemno veseli, saj smo ponosni, da plaža privablja turiste od blizu in daleč. Ob enem pa takšna priznanja upravičujejo vsa naša prizadevanja in vlaganja v razvoj turizma ob šaleških jezerih. Še naprej se bomo trudili in vlagali vse naše napore za nadaljnji razvoj te destinacije," so zapisali na velenjski občini.

Velenjska plaža je bila razglašena za naj naravno kopališče tudi v letih 2018, 2019 in 2020. Letošnje drugo in tretje mesto v kategoriji naravnih kopališč pa sta osvojili kopališči Talaso Strunjan in Simonov zaliv.

Mestna občina Velenje je leta 2013 pričela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru, ki v času kopalne sezone privabi več kot 100 tisoč obiskovalcev. Tako kot vsako leto so tudi letos nudili brezplačno in varno kopanje, brezplačno uporabo WIBIT parka, brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov, pestro gostinsko ponudbo in druge aktivnosti. Redno izvajajo tudi monitoring jezerske vode, ki ustreza merilom za kopanje in rezultate objavljamo na spletni strani in na Velenjski plaži. Novost letošnjega leta je bazen za varno čofotanje najmlajših, ležalnik za premikanje po terenu in varno kopanje za gibalno ovirane in nove preoblačilnice.

V času kopalne sezone vsak dan zagotavljajo prisotnost reševalcev iz vode in rediteljev, ki skrbijo za red in varnost na plaži ter parkirišču. Letos so v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in drugimi pripravili večje dogodke, kot so Pljusk v Velenjsko jezero, otvoritev sezone s Kresno nočjo in prireditev Adijo, poletje! ob zaključku kopalne sezone.  Upravitelj Velenjske plaže je Zavod za turizem Šaleške doline.

Na fotografiji: Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in Srečko Trglec, Radio SI

Komentiraj