Velenje zasijalo v soju prazničnih luči #foto #video

V petek, 29. novembra, so na Titovem trgu svečano prižgali praznične luči. Ob prižigu je potekal koncert priljubljenega slovenskega pevca Luka Basija.

Zbrane je po uvodni skladbi nagovoril tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je med drugimi dejal: »Nimamo najdražje razsvetljave in tudi nismo najboljši po številu lučk, a prav gotovo, v to sem trdno prepričan, imamo zaradi topline src in srčnosti Velenjčank in Velenjčanov, praznično razsvetljavo, ki bo daleč najbolj topla in daleč najbolj srčna.« 

Nato pa so zbrane Velenjčanke in Velenjčani skupaj odštevali do trenutnka, ko je Velenje zasijalo v soju luči.

V ŽIVO z dogodka

Mestna občina Velenje je letos za praznično razsvetljavo namenilia približno 50 tisoč evrov. Mesto je okrašeno v podobnem obsegu kot v preteklih letih, na nekaterih mestih pa so razsvetljavo malo obogatili. Tako so na novo okrasili drogove javne razsvetljave ob Šaleški cesti, na Titov trg pa so postavili praznični svetlobni okvir za fotografiranje, ki je letos, poleg napisa VELENJE, poskrbel za novo atrakcijo.

Okrašeno je tudi središče mesta, promenada, Kardeljev trg in Staro Velenje, drevesa ob Šaleški cesti, krožišči pod skakalnicami in pri Sončnem parku.

Galerija Fotografij

Komentiraj