Search
Search
Close this search box.

V Velenju poimenovali dve novi ulici

V Velenju imamo dve novi ulici z imenoma Ulica svežih idej in Cesta Jožeta Ervina Prislana. Mestna občina Velenje je v izbor imena vključila šir...

V Velenju imamo dve novi ulici z imenoma Ulica svežih idej in Cesta Jožeta Ervina Prislana. Mestna občina Velenje je v izbor imena vključila širšo javnost, imenovana komisija pa je naredila izbor. Predloga so potrdili tudi svetnice in svetniki Sveta Mestne občine Velenje.

Imenovanje novih ulic je bilo potrebno zaradi novih razmer in lažje orientacije v prostoru, in sicer za območje poslovne cone Stara vas, kjer je nastalo novo območje z neimenovano ulico ter za že obstoječo ulico, ki se nahaja med Šaleško in Efenkovo cesto in še ni poimenovana.

V območju poslovne cone Stara vas bo zaživela Ulica svežih idej, ker območje nove ulice v večini predstavlja novo poslovno cono v Velenju. Za poimenovanji so pridobili vsa ustrezna mnenja Geodetske uprave Republike Slovenije in Komisije za standardizacijo imen, izvedli pa so tudi predhodno posvetovanje s prebivalci Stare vasi, ki jih spremembe zadevajo. Na predlog ni bilo podanih uradnih pripomb.

Ime Ulica svežih idej se navezuje tako na dejavnost območja kot tudi na potrebo po novih in kreativnih rešitvah, ki so v podjetništvu ter napredku nekega kraja nujne. Ime je povezano tudi s procesom prestrukturiranja območja, v katerega so na velenjski občini trenutno zelo vpeti in predstavlja izziv prihodnjih let ter nadaljnjega razvoja Velenja.

» "Sveže ideje" zaznamujejo mladost in usmerjenost mesta Velenja, kjer že od nekdaj stremimo k novostim, razvoju, drugačnosti in svežini, kar pogosto vodi do dobrih praks, po katerih se rada zgledujejo številna druga mesta oz. občine. V Velenju smo vedno odprti tudi do novih rešitev, smo inovativni ter vedno znova iščemo izzive, ki vodijo v kakovostnejše življenje,« so zapisali na velenjski občini.

Za poimenovanje Ceste Jožeta Ervina Prislana posvetovanje s prebivalci ni bilo potrebno, saj na tej ulici ni hišnih številk.

Poimenovanje ceste po Jožetu Ervinu Prislanu sovpada s 30. obletnico slovenske osamosvojitve, v kateri je na območju Šaleške doline odigral pomembno vlogo. Hkrati je poimenovanje tudi krajevno ustrezno, saj v Velenju še ni ulice, ki bi zaznamovala osebo, aktivno v času samostojne Slovenije ali ob njenem nastanku.

Izbira imena je povezana tudi s krajevno pripadnostjo osebe, saj je Jože Ervin Prislan živel v Šaleku. Zemljišče, kjer poteka danes povezovalna cesta, je nekoč pripadalo njegovim staršem.

Več novic

Družba

V župnijski cerkvi sv. Mihaela včeraj potekal koncert moške vokalne skupine Adam Ravbar

Včeraj, 16. marca, je župnijska cerkev sv. Mihaela v Šoštanju gostila moško vokalno skupino Adam Ravbar iz Grobelj pri Domžalah, ki je izvedla čudovit koncert. ...
Družba

Včeraj potekal občni zbor članov Društva gluhih in naglušnih

V dvorani Mladinskega hotela Velenje je včeraj, 20. marca, potekal občni zbor članov Društva gluhih in naglušnih, katerega se je udeležilo 55 članov. ...
Družba

Velenjski mladi glasbeniki ponovno uspešni na tekmovanju TEMSIG

Orglavci Glasbene šole Fran Korun Koželjski so bili uspešni tudi v II. kategoriji tekmovanja TEMSIG....
Družba

PGD Pesje bogatejše za dva nova operativca

Po šestih napornih in zelo dolgih mesecih je Prostovoljno gasilsko društvo Pesje bogatejše za dva nova operativca - Ana Miklavžina in Gašper Brdnik. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023