V Škalah praznovali 30-letnico najuspešnejše športno rekreativne prireditve #foto

Nogometno društvo Škale je v soboto, 6. julija 2019, pod kozolcem Poduršan pripravilo prireditev ob 30-letnici najuspešnejše športno rekreativne prireditve v kraju. Mednje uvščajo sedmo vaško olimpijado, na kateri so pripravili kmečko ohcet ter prve galopske konjske dirke v Šaleški dolini.

Vsakdo, ki je sodeloval, pri razvoju športa in rekreacije v zadnjem obdobju v KS Škale - Hrastovec, bi lahko spregovoril o svojem pogledu na prehojeno pot. Obiskovalce so pozdravili predsednik Nogometnega društva Škale Herman Arlič, generalni sekretar Športne unije Slovenije Jani Ovsenik, predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in s čestitko (zaradi objektivnih razlogov se je opravičil) vodja Urada za družbene dejavnost MO Velenje Drago Martinšek. Predstavnikom tekmovalnih ekip so podelili zbornik, najzaslužnejšim zahvale.

Prikazali so film - eno izmed 25. vaških olimpiad, 7. vaško olimpiado, ki je bila 4. julija leta 1989. Pri pripravi je sodelovalo 107 domačih prostovoljcev. Priprave so se pričele teden dni pred prireditvijo. Film prikazuje jutranje priprave, uradni del, kmečko ohcet s šranganjem in prve galopske dirke v Šaleški dolini.

Prireditve sta se udeležila tudi Sonja in Zoran Zager, ki sta se poročila na kmečki ohceti leta 1989. Program so popestrili: Katarina in Urban Meža, učenci podružnične OŠ Škale pod vodstvom Eve Kumer, Gaberški cvet in duo Letni časi.

Komentiraj