V mestni hiši odslej omogočen dostop invalidom

Odslej bodo lahko tudi invalidne osebe dostopale do različnih nadstropij v mestni hiši, saj je Mestna občina Velenja (MOV) kupila stopniščni vzpenjalnik namenjen prevozu invalidnih oseb po stopnicah.

Upravna stavba sicer ima dvigalo, ki pa stoji v medetažah, do nadstropja višje ali nižje nato še vedno vodi nekaj stopnic. Z novo pridobitvijo je tako tudi mestna hiša postala prijaznejša invalidnim in gibalno oviranim osebam, saj bo sedaj omogočen neoviran dostop do posameznega nivoja upravne stavbe. Proizvajalec stopniščnega vzpenjalnika model STANDARD SA-S je japonsko podjetje Sunwa, dobavitelj je bilo podjetje JR Product, d. o. o., vrednost investicije pa je znašala 3.487,58 evrov. Vzpenjalnik je namenjen tudi uporabi v Spominskem centru 91, ki ga MOV odpira naslednji teden na Kopališki cesti in ga bodo tja dostavili po potrebi. Uporaba vzpenjalnika je zelo enostavna, zato se ga lahko nauči upravljati vsak.

Tudi sicer se Mestna občina Velenje že vse od leta 2004 ponaša z nazivom občina po meri invalidov. Smernice, katerim sledijo, so zapisali v Program za izboljšanje življenja invalidov v mestni občini Velenje za obdobje 2014–2017. S Programom za izboljšanje življenja invalidov v Mestni občini Velenje za obdobje 2018–2021 nadaljujejo z uspešno in ustaljeno prakso sistematičnega načrtovanja ukrepov na področju zagotavljanja dostopnosti. Program, ki vsebuje nabor ukrepov, razvrščenih pod sedemnajst ključnih ciljev, bodo predstavili v prihodnjih mesecih. V veliko pomoč pri izvajanju ukrepov je tudi Svet za invalide Mestne občine Velenje. "Na različne načine si prizadevamo, da ustvarjamo čim boljše pogoje za kvalitetno življenje vseh občank in občanov. MOV si bo tudi v prihodnje prizadevala, da bo prijazna do invalidov in tudi do vseh ostalih občank in občanov" so zapisali na Mestni občini Velenje.

Komentiraj