Sreča je v SREČAnju tudi v Velenju 

V Velenju je 5. in 6. avgusta 2019 potekalo SREČAnje Skavtov Slovenije in Zavoda Krog OE Velenje, v sodelovanju z Ljudsko univerzo Velenje. Skupaj so naredili zanimivo zgodbo – počitniško ustvarjalne delavnice in igre za otroke lokalne skupnosti. 

Prvega dne jih je lep sončen dan zvabil na prosto, na travnik ob Kulturnem domu v Velenju, kjer so skozi likovno ustvarjanje bogatili spretnosti opazovanja in razvoja ustvarjalnosti otrok. Izhajali so iz eko principa - starim majčkam so z nekaj domišljije skozi likovno ustvarjanje dali nov pomen “Vesele majčke”. Poigravali so se z uporabo šablon in akrilnih barv. Skavti so pomagali pri izvedbi delavnice, saj so izvedli svojo igro “Nekšen roverček”. 

Za osvežitev in sladoled so poskrbeli člani Ljudske univerze Velenje.

Drugi dan jih je ponovno čakalo prijetno druženje, ustvarjanje in igranje na travniku ob Kulturnem domu. Ustvarjali so sladoled iz papirja in okroglih vatiranih blazinic ter ga okrasili z bleščicami in barvnimi gobicami. Poleg igre “Nekašen roverček” so najmlajše razveseili s pobarvankami in igro z žogo.

Ta zgodba je ena od 56 zgodb dobrih del, dobrih SREČAnj, ki so se v teh dveh dneh dogajali po vsej Sloveniji. Pomoči potrebnih ljudi je občutilo skavtski zakon, ki govori, da skavtinja oz. skavt vsak dan naredi vsaj eno dobro delo. Skoraj 500 mladih skavtov je namreč v svojih domačih okoljih naredilo nekaj za boljše odnose oziroma za lepše bivanje v skupnostih ter doživelo izkustvo osebnega stika z ljudmi, ki jih niso vajeni in so pogosto tarča predsodkov ter nestrpnosti

"Gradijo se novi mostovi spoštovanja, strpnosti, sočutja in sodelovanja," je zapisal Zvod Krog OE Velenje.

Komentiraj