Sprejem Janje Garnbret in Bogomirja Dolenca ter zaključek projekta 42/42

Mestna občina Velenje je v petek, 5. oktobra, pripravila velik dogodek na Titovem trgu, ki je zaznamoval zaključek projekta 42/42 v katerem je sodelovalo 42 slovenskih občin, ki so podprle tekača Bogomirja Dolenca pri njegovem projektu. 

Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Velenje sprejel tudi najbolšo slovensko plezalko Janjo Garnbret, ki se lahko pohvali z nazivoma: trikratna svetovna prvakinja in dvakratna športnica leta Mestne občine Velenje.

Dogajanje na Titovem trgu se je pričelo že ob 16. uri. Odvijale so se ustvarjalne delavnice, urejanje pričesk in poslikave obrazov, plesni nastopi plesne šole M-dance in skrajšana plesna predstava Življenje je vrednota (Katja Dance Company). Nastopila je tudi pevka Ditka in ansambel Stil.

Sprejem Janje Garnbret

Slavnostni del se je pričel s sprejemom Janje Garnbret, ki je dejala, da je zadovoljna z rezultati in ponosna, da je kljub visoki konkurenci v Innsbrucku osvojila kar tri medalje. Župan je ob sprejemu med drugim dejal: "V imenu Velenjčank in Velenjčanov ti iskreno čestitam, ponosni smo nate in zahvaljujem se ti tudi za promocijo našega mesta."

Mestna občina Velenje je Janjo za izjemne športne dosežke nagradila s 1.000 evri. Plaketo pa je Janji predal, predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, ki se je ob tem Janji in njenem trenerju Gorazdu Hrenu zahvalil za spodbujanje in prikaz zdravega in športnega načina življenja.

POSNETEK S SPREJEMA

Sprejem Bogomirja Dolenca in zaključek projekta 42/42

Bogomir Dolenc je s projektom, ki velja za enega največjih dobrodelnih projektov v Sloveniji, po različnih krajih v 42 zaporednih dnevnih maratonih pretekel 42 maratonov oz. več kot 1771 km. Pri tem so se mu pridružili tudi posamezniki ter učenci in dijaki iz različnih šol in športnih društev. 

Cilj projekta je bil zbirati denar za ustanovo Mali vitez in tako povezati rekreacijo, šport in dobrodelnost. Glavni podpornik projekta 42/42 je župan Mestne občine Velenje (MOV) Bojan Kontič, v podporo projektu je MOV donirala 2000 evrov.

V okviru sprejema sta župan in ambasadorka človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ustanovi Mali vitez podarila tudi ček z zbranimi prispevki, ki je na dan dogodka znašal preko 26 tisoč evrov. 

Podrobneje v posnetku spodaj.

Projekt lahko podjetja in ustanove finančno podprejo še do konca oktobra, fizične osebe pa do konca leta 2018 s SMS-sporočili »VITEZ« ali »VITEZ5« na 1919. 

Po končanem sprejemu se je pričel večerni program kjer so nastopili Frenk Nova, Kokr Joe Band, Smooth band, KLT by Whiteman in Sam Samo. Vsi nastopajoči so se v dobro projektu odpovedali honorarju za nastop. Škoda samo, da je bil tokrat odziv občanov na dogodku skromen.

Galerija Fotografij

Komentiraj