FOTO/VIDEO: S častno vožnjo in koncertom smo obeležili 10-letnico Lokalca

Mestna občina Velenje je 1. septembra 2008, pred 10 leti, uvedla brezplačni javni mestni avtobusni prevoz Lokalc. Mesečno se z njim zapelje več kot 35 tisoč potnikov, v vseh letih delovanja pa se je z njim peljalo že skoraj 4 milijone potnikov.

Obletnico Lokalca in hkrati zaključek dneva brez avtomobila smo v petek, 21. septembra 2018, zaznamovali s častno vožnjo z Lokalcem, kjer sta se podžupanu Petru Dermolu in ostalimi pridružila tudi gosta, znana slovenska raperja Nipke in Trkaj. Med vožnjo z Lokalcem je svoje spretnosti pokazal tudi mlad velenjski raper Bruno Šonc, ki je kasneje nastopil tudi na Titovem trgu.

Vožnja z Lokalcem se je tako zakljužila na Titovem trgu, kjer so si obiskovalci lahko od blizu ogledali avtobus. Sledil je govor podžupana Petra Dermola ter podelitev nagrad srečnim izžrebancem, ki so sodelovali v nagradni igri, katero je Mestna občina Velenje pripravila ob obletnici Lokalca. V spodaj priloženem prenosu v živo pa si poleg zgoraj naštetega dogajanja, lahko ogledate tudi del težko pričakovanega koncerta raperjev Nipke in Trkaj.

PRENOS V ŽIVO

GALERIJA FOTOGRAFIJ


Mestna občina Velenje je bila med prvimi v Sloveniji, ki je s projektom brezplačnega mestnega potniškega prevoza želela vplivati na zmanjšanje negativnih učinkov prometnega onesnaževanja zraka v mestu in razbremeniti parkiranje v mestu. S projektom zagotavljajo tudi dostopnost prevoza za osebe, ki osebnega avtomobila nimajo ter za osebe z različnimi omejitvami, saj na rumeni progi vozita dva avtobusa prilagojena za vstopanje in izstopanje z invalidskim vozičkom, v vseh avtobusih pa so označeni tudi sedeži za invalide.

Komentiraj