FOTO/VIDEO: Prvo srečanje starodobnikov v Velenju

V soboto, 13. oktobra, je v Velenju potekalo prvo srečanje starodobnikov oz. starejših vozil. Kako je potekalo zanimivo srečanje, pa nam je zaupal udeleženec dogodka, Velenjčan Minel S.:

Sončna in presenetljivo topla oktobrska sobota je bila kot naročena za prvo srečanje »Oldskulovcev« v Velenju. Na kratko – »Oldskulovci«, aktivni člani foruma Oldschool-Slo smo lastniki in ljubitelji nekoliko starejših vozil, ki navadno ne temeljijo na originalnosti. Nekatera vozila na prvi pogled res izgledajo zanemarjena, vendar so vsa mehansko brezhibna, nekatera tudi predelana ali celo izboljšana. Čisto vsa pa lastniki vzdržujemo in negujemo sami.

Na dan dogodka smo se zjutraj zbrali pred Hoferjem na Partizanski v Pesju, malo pokramljali in odpeljali na panoramsko vožnjo do Slemena, se izpostavljali na soncu, spili pijačo in odpeljali v kamp ob jezeru.

Druženje se je nadaljevalo ob roštilju in nazadnje z rdečo nitjo srečanja – pečenimi kostanji, vse do večernih ur. Brez vratolomne vožnje, divjanja po cesti, kurjenja gum, predvajanja glasne glasbe in popivanja, kot to stereotipno velja za avto-moto srečanja.

Zanimanje mimoidočih so najbolj vzbujala vozila, ki jih na naših cestah nikoli nismo pogosto srečevali, kot na primer 1976 Opel Kadett C coupe, replika avtomobila, katerega je Walter Rohrl vozil na rally-ju med letoma 1975 in 1977. 

Najprej z zvokom, nato pa še z videzom pa je navduševala tudi »Korveta« - Chevrolet Corvette C3 iz leta 1980 s 5,7 litrskim V8 motorjem.

Če upoštevamo, da je to bilo prvo srečanje take vrste, brez posebnega oglaševanja, je dogodek popolnoma izpolnil naša pričakovanja. Upam, da se bomo naslednje leto spet zbrali z istim namenom in v še večjem številu.

-    Minel S.

Galerija Fotografij

Komentiraj