Search
Search
Close this search box.

Pričeli bodo s preureditvijo Trga bratov Mravljakov

V ponedeljek, 19. avgusta 2019, se bodo pričela izvajati dela na projektu "Preureditev Trga bratov Mravljakov kot območje prijaznega prometa", ki zaje...

V ponedeljek, 19. avgusta 2019, se bodo pričela izvajati dela na projektu "Preureditev Trga bratov Mravljakov kot območje prijaznega prometa", ki zajema obnovo javnih in ostalih površin Trga bratov Mravljakov v Šoštanju.

Območje gradnje zavzema celoten Trg bratov Mravljakov, Cesto talcev, Levstikovo cesto ter Primorsko cesto v delu, kjer se priključuje na trg s prehodi skozi stavbi Trg bratov Mravljakov 4 in 6 ter povezavo na parkirišče pri Muzeju usnjarstva. Območje celotnega trga – od mostu čez reko Pako na severu do začetka Ceste talcev na jugu – se bo tlakovalo s tonalitnimi tlakovci manjših dimenzij. Padec terena se bo izvedel zvezno proti reki Paki z ustreznim naklonom stran od objektov. Južno od galerije se bo izvedla izravnalna ploščad, ki bo služila kot trajen prireditveni prostor.

Vse ostale podrobnosti projekta od urbane opreme do ostalih elementov lahko preverite s klikom TUKAJ.

Preko javnega naročila je bil izbran izvajalec del, podjetje Nivig , d. o. o., s partnerjema HNG, d. o. o., in Prohaus, d. o. o.. Pogodbena dela bodo podjetja opravila predvidoma do 30. 6. 2020, vrednost del pa znaša 1.290.210,20 EUR z DDV.

Za prenovo trga je Občina Šoštanj uspela pridobiti nepovratna sredstva od Ministrstva za infrastrukturo v višini 817.994,01 EUR.

Dela se bodo izvajala fazno, zato bo v letošnjem letu na delih Trga bratov Mravljakov, kjer se ne bodo izvajala dela, še mogoče tudi parkirati osebna vozila na za to označenih površinah. Ostala vozila se bodo lahko parkirala na obstoječem makadamskem parkirišču pri Muzeju usnjarstva,  ki je ustrezno urejeno (nasutje in izravnava tampona in prestavitev betonskih konfinov), z začasno osvetlitvijo samega parkirišča. Prav tako se je dodatno uredila pešpot, ki povezuje Trg bratov Mravljakov in parkirišče, z nasutjem tampona in osvetlitvijo.

S temi ukrepi skušajo izboljšati dostopnost parkirišč med gradnjo samo. 

Vsi udeleženci gradnje se bodo trudili tekom celotne gradnje obveščati in omogočati izvajanje del tako, da bo čim manj moteče za okoliške prebivalce.

Več novic

Šport

Velenjski paraplavalci so ponovno navdušili z rezultati

Trije člani Plavalnega kluba Velenje, so v teh dneh sodelovali na svetovnih igrah za osebe z Downovim sindromom v Turčiji....
Družba

Občni zbor so v petek izvedli tudi člani PDU Konovo

Društvo upokojencev Konovo je v petek, 22. marca, v Domu krajevne skupnosti Konovo, organiziralo redni zbor članov. ...
Šport

Velenjski rokometaši premagali ekipo RK RIKO Ribnica in pridobili novi dve točki

Včeraj, 02. marca, je v športni dvorani Ribnica odmevalo vzdušje pravega rokometnega derbija med ekipama RK Gorenje Velenje in RK Riko ribnica....
Družba

Nedelovanje socialnih omrežij Facebook in Instagram

V zadnjih urah je prihajalo do motenj delovanja socialnih omrežjih Facebook, Instagram in Threads. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023