FOTO: Prenovljena občinska avla tudi uradno predana namenu (Občina Šoštanj)

Občina Šoštanj je zaključila prvo fazo prenove občinske stavbe. Prenovljena je vhodna avla in sanitarije v vseh nadstropjih, največja pridobitev pa je dvigalo. Z montažo dvigala je občina dostopna tudi ranljivim skupinam, gibalno oviranim, poškodovanim, starejšim, materam z otroki...

Za prenovo je Občina Šoštanj namenila 435 tisoč evrov, od tega 410 tisoč za gradbena dela, ostalo za dokumentacijo, nadzor, napisne table… Gradbena dela je izvajalo podjetje Krevzel instalacije, storitve, d. o. o., iz Šoštanja, nadzor Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Stanka Špegelj, projekt pa je pripravil Domino inženiring, d. o. o., arhitekt Rok Poles.

Dela so potekala od septembra do konca februarja, ko je občina prejela uporabno dovoljenje. V času del je delo občinske uprave potekalo sicer nemoteno, vendar v nekoliko težjih delovnih pogojih. Težje je bilo tudi za vse najemnike in seveda stranke.

Prenovljeno avlo Občine Šoštanj so opremili z izborom umetniških del Napotnikove galerije ter z risarskim delom kiparja Ivana Napotnika. Razstavljajo 9 umetnin, katerih avtorji so: Ivan Napotnik, Božidar Jakac, Bojan Golija, Albert Sirk, Ivan Sajevic, Jan Oeltjen in Tine Kos. Postavitev je pripravila Barbara Drev.

Župan Darko Menih se je ob odprtju avle zahvalil vsem za strpnost, izvajalcem pa za dobro opravljeno delo. Na kratko je predstavil investicijo in zgodovino občinske stavbe. Občina je bila v Šoštanju že od leta 1950, današnja občinska stavba pa je bila zgrajena leta 1954, v njej so bila poleg upravnih prostorov v preteklosti tudi stanovanja, danes je večji del stavbe namenjen upravi Občine Šoštanj, nekaj prostorov pa zasedajo najemniki.

V petek so pripravili tudi krajšo slovesnot in uradno predajo namenu dvigala in prenovljenih prostorov, ki so jo popestrili otroci Vrtca Šoštanj. "Avla je tudi akustična," je po njihovem petju ugotovila, povezovalka dogodka Milojka Komprej.

Komentiraj