Prenovljena cesta Pirnat - Rožič - Jesenek v Topolšici

V petek so slovesno namenu predali prenovljen odsek javne poti Pirnat - Rožič - Jesenek v Topolšici. Gre za 780 metrov dolg odsek, na katerem so uredili meteorno kanalizacijo, sanirali udor na delu cestišča, postavili 21 novih luči javne razsvetljave in seveda pripravo cestišča ter novo asfaltno plast.

Dela je izvedlo podjetje GP Fajdiga, d. o. o., ki je bilo kot najugodnejše izbrano v sklopu okvirnega posrazuma za izvajanje investicijskih del na področju občinskih cest. Javno razsvetljavo je uredilo podjetje SCR, d. o. o., iz Velenja. Telekom je obnovil telekomunikacijski vod. Nadzor je opravilo Komunalno podjetje Velenje, d. o. o..

Vrednost del na cestišču je bila 152.497,44 EUR z DDV, od tega je Občina Šoštanj plačala 111.420,04 EUR, ostalo pa Krajevna skupnost Topolšica. Vrednost nove javne razsvetljave je bila 29.993,46, to pa je v celoti plačala Občina Šoštanj.

Na slovesnosti ob otvoritvi je zbrane pozdravila predsednica KS Topolšica Petra Lipičnik in župan Darko Menih, ki je predstavil investicijo in se zahvalil vsem, ki so pri njej sodelovali.

Trak so slovesno prerezali župan Darko Menih, podžupan Viki Drev, predsednica KS Topolšica Petra Lipičnik in izvajalec Franc Fajdiga.

Foto: Občina Šoštanj

Komentiraj