Podžupan Peter Dermol obiskal družinsko izmeno v taboru Ribno

V ponedeljek, 5. avgusta, sta podžupan Mestne občina Velenje Peter Dermol in vodja urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek obiskala družinsko izmeno v taboru Ribno, ki se nahaja na majhni jasi nedaleč stran od Bleda že vse od leta 1967. 

Otroke in starše je nagovoril podžupan, saj je vesel in izjemno ponosen, da se vseh izmen taborov udeležuje veliko število mladih tabornic, tabornikov, ki jih združuje ljubezen do narave in vsega živega okoli nas. Mladi taborniki se na taborjenjih spoznavajo, sodelujejo, krepijo raziskovalni duh in raziskovalne sposobnosti, prevzemajo odgovornost za svoja dejanja in ustvarjajo najbolj prijetne ter nepozabne spomine. 

"Taborništvo usmerja mlade k tistim pravim življenjskim načelom, spodbuja k veliki skrbi za ohranjanje narave. To v Velenju še posebej častimo in spoštujemo, saj je tudi naše okolje bilo v preteklosti precej bolj degradirano, a smo ga v zadnjih desetletjih delno že zelo uspešno sanirali. S skupnimi močmi. Ker timsko delo je uspešnejše. In zato najpomembnejše!" je zapisala Mestna občina Velenje na svoji Facebook strani.

Letos Šaleška zveza tabornikov, ki združuje rodove iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki, praznuje 60 let. Podžupan Peter Dermol jim je ob tem jubileju čestital in jih obdaril s dobrot polno »gajbico«. Taborniki so podžupanu podarili skulpturo skavta Petra, njihovo najvišje priznanje.

Komentiraj