Pikin fotografski natečaj

»Pika se po mladem mestu potika. Že trideset let.«

Muzej Velenje je tudi v tridesetem letu Pikinega festivala eden od njegovih soorganizatorjev. V času največje prireditve za otroke v Sloveniji v atriju Velenjskega gradu že vrsto let pripravljajo Pikino fotografsko razstavo. Tokrat so se odločili, da k sooblikovanju fotografske razstave povabijo osnovnošolce Šaleške doline.

Muzej Velenje je natečaj opisal takole:

Fotografiranje je, odkar imamo pametne telefone, vsakodnevna dejavnost večine mladih in verjamemo, da bodo z veseljem kakšno fotografijo posneli tudi v počastitev rojstnih dni Pikinega festivala (30 let) in mesta Velenje (60 let),

Šestdeset let je lahko za človeka (sploh skozi oči osnovnošolca) veliko, za mesto pa vsekakor ne. Kako naše, verjamemo, da še vedno mlado in mladostno mesto, vidijo osnovnošolci? Kaj jim je v Velenju še posebej ljubo, kateri so njihovi najljubši mestni kotički, katera stavba v mestu jim je najbolj všeč, so opazili kakšen poseben detajl, kaj se jim zdi zanimivo, vredno ogleda, kaj bi najraje pokazali nekomu, ki našega mesta še ne pozna, kam bi v času njenega obiska v Velenju povabili razigrano Piko Nogavičko? Odgovore na vsa ta in še kakšno drugo vprašanje o najmlajšem slovenskem mestu naj nam podajo s svojimi fotografijami.


Natečaj traja do petka, 23. avgusta 2019. Ta dan je zadnji rok za sprejem fotografij. Takoj po tem datumu bo prejeta dela pregledala in ocenila posebna komisija, ki jo bo imenoval organizator natečaja.

Med prispelimi fotografijami bo komisija izbrala fotografije, ki bodo razstavljene v grajskem atriju, najboljše pa bo tudi nagradila.

Odprtje Pikine fotografske razstave bo v torek, 3. septembra 2019, ob 17. uri na Velenjskem gradu.

V kolikor želite sodelovati si lahko pogoje ogledate s klikom TUKAJ.

Komentiraj