Utrinki odprtja prenovljenega Podhoda Pesje in razstave Nekoč so bile Preloge

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj, 21. junija, ob 18. uri uradno odprl prenovljen podhod v Pesju. Sanacijo je izvajalo podjetje Energoterm SI, d.o.o. Vrednost investicije znaša 28.555,60 evra (DDV ni zajet). Podhod je bil zaradi dotrajanosti, namreč nujno potreben obnove.

Ob tej priložnosti je župan odprl tudi 3. podzemno galerijo Muzeja Velenje, z naslovom "Nekoč so bile Preloge", ki jo posvečajo enemu od naselij Šaleške doline, čigar prebivalci so se tisti čas morali odseliti oz. umakniti posledicam izkopavanja premoga in urbanizaciji. Na to temo je župan zbranim namenil kar nekaj besed (glej video spodaj). Tudi direktorica Muzeja Velenje Mojca Ževart nas je vljudno pospremila k ogledu nove razstave. Na dogodku je nastopila tudi Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.

Spodaj prilagamo tudi foto album utrinkov in posnetek iz središča dogajanja, ki smo ga prenašali v živo preko socialnih omrežjih (Facebook, Instagram). Vabljeni na sprehod skozi podhod Pesje in ogled razstave tudi vi!

POVEZAVA do albuma fotografij na naši uradni Facebook strani:

Komentiraj