Obetavni rokometaš Grega Okleščen zabredel v težave, mu bo RK Gorenje odpustil?

Rokometni klub Gorenje Velenje je letos v svoje vrste sprejel Grega Okleščena, ki je z velenjskim klubom sklenil triletno sodelovanje. Njegova prihodnost v klubu pa je v teh dneh zopet postala nejasna saj so v javnost prodrle novice o njegovi "tatvinski karieri".

23-letni rokometaš RK Gorenje Velenje Grega Okleščen je poleti 2018 kot študent delal v poslovalnicah Delavske hranilnice v Novem Mestu, kjer je bil pooblaščen tudi za dostop do računov komitentov.

Po podatkih 24ur.com je petim komitentom, neuradno naj bi šlo za upokojence, v slabih dveh tednih z računov ukradel 19.700 evrov. Ob tatvini je ponaredil potrdilo o izplačilu denarja komitentu, ponaredil podpis komitenta nato pa potrdilo predložil za potrebe hranilnice med dokumentacijo.

Okrajno sodišče v Novem Mestu mu je določilo enotno kazen enega leta zapora, ki pa se ne bo izrekla, če v obdobju dveh let ne stori novega kaznivega dejanja. Sodba je že pravnomočna.

Okleščen obžaluje storjeno

»Mi smo vse rešili že v banki, vrnil sem denar in dali smo si roke. Sploh nisem vedel, da je vse skupaj šlo na sodišče. Šele danes sem videl. Nekomu je bilo v interesu, da to pride v javnost. Seveda obžalujem, kar sem storil, bil je splet okoliščin. Vsaka šola nekaj stane, upam le, da ta ne bo predraga. Želim z dobrim delom na treningih in igrami oprati ta madež,« je za Delo povedal Grega Okleščen, ki se je ravno odpravljal v fitnes.

O prihodnosti rokometaša v RK Gorenje bodo odločili prihodnji teden 

Direktor velenjskega kluba Janez Gams je za 24ur.com povedal: »Narejeno škodo bo plačal. V klubu bo o tem razpravljal upravni odbor kluba in odločitev uprave bomo spoštovali. Do sedaj še nisem imel takšnega primera, verjamem pa, da bomo to rešili. Jaz gledam tako, nihče ni brez greha, ljudje delamo napake, ki se jih da popraviti. Ne bi bilo prav, če bi si fant pri komaj 23 letih zavozil življenje. Iz napak se učimo, vsak si zasluži še eno priložnost. Moj predlog bo, da do potankosti preučimo vse okoliščine in se na podlagi le-teh odločimo. To bomo storili prihodnji teden. Bolje, kot da ljudi pribijamo na križ, je, da jim pokažemo pravo pot,« 

Komentiraj