VIDEO: Ob svetovnem dnevu pozivajo k skrbi za krepitev zdravja

Danes obeležujemo svetovni dan zdravja, ki letos poteka pod geslom Gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet.

Mestna občina Velenja (MOV) zgotavlja številne pogoje za izvajanje športnih aktivnosti na prostem. Zato ob svetovnem dnevu zdravja nagovarjajo občane, da se zapeljejo s kolesom, odpravijo na sprehod, vadijo v fitnesih na prostem in tako pomembno prispevajo k boljši telesni pripravljenosti, ki igra zelo pomembno vlogo tudi pri ohranjanju zdravja in preprečevanju bolezni. "Šport je eno bolj učinkovitih orodij za krepitev imunskega sistema, ki pa je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja. Redna telesna aktivnost namreč pozitivno vpliva tako na zdravje kot tudi na dobro počutje. Zato je pomembno, da tudi v času epidemije ostanemo aktivni in vzdržujemo svojo telesno pripravljenost," sporočajo iz velenjske občine.

Športna zveza Velenje, krovna organizacija športa v MOV, si prizadeva, da bi se število udeležencev vodenih športnih programov, ki jih izvajajo lokalni športni klubi in društva, še povečalo. Raziskave so namreč dokazale, da vodena vadba s strani strokovno usposobljenih oz. izobraženih delavcev v športu bistveno bolj pripomore k pridobivanju telesnih zmogljivosti in krepitvi imunskega sistema.

V preteklih letih so na območju mestne občine Velenje zaznali povečanje števila otrok vključenih v športne programe. Obstaja pa skrb, da se po končani epidemiji v vadbene procese ne bo vrnilo isto število otrok. Zato spodbujajo tudi odrasle, da so otrokom pozitiven zgled in se skupaj z njimi odpravijo na sprehod, tek, kolesarjenje ter jih tako spodbujajo k telesni aktivnosti in motivirajo, da ostanejo v športu. Šport je namreč pri otrocih eden najpomembnejših faktorjev za celosten razvoj.

"Kljub epidemiji lahko za svoje zdravje in dobro počutje naredimo veliko. Z gibanjem na prostem, kratko vadbo v dnevni sobi ali pa samo z igro skupaj z otroki. V časih v katerih živimo je še posebej pomembno zavedanje, da je šport rešitev in ne problem. Vsak dan je nova priložnost za telesno aktivnost. Ne vsiljujte športa v svoje življenje, življenje prilagodite športu," še sporočajo iz velenjske občine.

Komentiraj